Relații UE-Rusia. Înalt demnitar, în premieră la Moscova

Șefa diplomației europene Federica Mogherini va efectua săptămâna viitoare o vizită în Rusia, unde nu s-a mai deplasat până acum din cauza tensiunilor cu Moscova privind criza ucraineană, potrivit AFP, scrie Agerpres.

Vizita sa în Rusia, care va avea loc la 24 aprilie, va încheia un turneu în cadrul căruia se va mai afla în China și India începând cu 19 aprilie.

La Moscova, Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe se va întâlni cu șeful diplomației ruse Serghei Lavrov pentru a discuta despre "chestiunile de politică externă cele mai urgente, în special conflictul din Siria", a precizat serviciul său de presă într-un comunicat.

"Ei vor discuta de asemenea despre situația din Libia, procesul de pace din Orientul Mijlociu, Iran, Afganistan și conflictul din estul Ucrainei", conform comunicatului.

Anunțul privind această vizită survine în momentul în care secretarul de stat american Rex Tillerson se află la Moscova într-un context de noi tensiuni după presupusul atac chimic de la 4 aprilie în Siria, la care Washingtonul a răspuns printr-un atac țintit asupra unei baze aeriene siriene trei zile mai târziu.

Relațiile dintre Moscova și UE s-au degradat puternic după anexarea Crimeii și izbucnirea conflictului din estul Ucrainei în 2014.

UE a impus sancțiuni dure Moscovei pentru presupusul său sprijin pentru rebelii proruși care luptă în estul Ucrainei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel