Reglare de conturi în CSM. Toni Neacșu: "Nu am luat în serios avertizările colegilor mei"

haineala_si_neacsu_075
haineala_si_neacsu_075

Fostul membru al CSM, Adrian Toni Neacșu, a declarat în fața Curții Supreme că nu a luat în serios avertizările colegilor săi, venite în urma conflictului cu Alina Ghica și Oana Hăineală. Avocatul a acuzat atunci conducerea CSM de implicare în activități politice. Drept urmare, el s-a ales cu dosar penal pentru prezență, deși lipsa sa putea fi sesizată ușor de către Alina Ghica, aflată la același etaj. 

[caption id="attachment_413090" align="aligncenter" width="640"] Foto: Luju.ro[/caption]

Avocatul Adrian Toni Neacșu a făcut o declație uluitoare în fața Curții Supreme. Când avea funcția de judecător și membru al CSM, el a intrat în conflict cu judecătoarea Alina Ghica și procuroarea Oana Hăineală, aflate atunci în funcții de conducere. Toni Neacșu a precizat că a fost avertizat că va avea probleme de natură penală: "Precizez că nu am luat în serios avertizările colegilor mei din noiembrie 2012 cu privire la faptul că ar putea să atragă consecințe penale cu privire la prezența mea", scrie Lumea Justiției.

În 18 noiembrie 2013, fostul membru al CSM a fost audiat de Completul de 3 judecători al ÎCCJ. El are calitatea de pârât în dosarul în care DNA l-a trimis în judecată în aprilie 2013. A fost acuzat de abuz în serviciu printr-un rechizitoriu semnat de Mariana Alexandru și confirmat de Lucian Papici. Toni Neacșu ar fi încasat, pe baza unor documente, venituri salariale de peste 66 de mii de lei, pentru 48 de zile, deși ar fi lipsit nemotivat de la serviciu.

Reproșul lui Neacșu: Implicarea CSM în activități politice

În fața Curții Supreme, Toni Neacșu a declarat că în anul 2012 a intrat în conflict cu șefele CSM. "Am reproșat conducerii inclusiv desfășurarea unor activități incompatibilie cu statutul de membru CSM și implicarea în activități de tip politic", a declarat Toni Neacșu, în fața instanței, scrie Luju.

Toni Neacșu a declarat că documentele despre care este acuzat că le-ar fi falsificat aveau caracter pur formal, nefiind financiar contabile. În ceea ce privește prezența, a precizat că în CSM s-a stabilit că indemnizația de membru să nu fie condiționată de prezența la activitățile Consiliului. Mai mult, el a subliniat că a avut biroul pe acelasi etaj cu președinta CSM de atunci, Alina Ghica, care putea “remarca” foarte ușor prezența sau absența sa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel