EXCLUSIV  Regizoarea Alice Barb, director fondator al Casei Artelor ”Dinu Lipatti”, la Interviurile DCNews

Alice Barb, foto Facebook
Alice Barb, foto Facebook

Actrița și regizoarea de teatru Alice Barb este invitata de astăzi a jurnalistului Val Vâlcu, la DCNews și DCNewsTv. 

Regizoarea Alice Barb, director fondator al Casei Artelor ”Dinu Lipatti”, vine astăzi la DCNews și DCNewsTV, de la ora 14:00. Emisiunea va fi transmisă în reluare, la DCNewsTV, de la ora 17:00. 

Casa Dinu Lipatti din centrul Capitalei a fost salvată de Alice Barb. Îndrăgostită încă de mică de pian, și, din adolescență, de marele pianist, a restaurat clădirea şi a decorat-o, devenind ”Casa Artelor «Dinu Lipatti»”. Alice Barb a studiat pianul la Școala de muzică din Hunedoara și pianul și canto clasic la Liceul de Muzică din Cluj-Napoca. A obținut licența în Actorie, la UNATC, clasa Dem Rădulescu, și secția Regie, clasa Cristian Hadjiculea, iar ulterior titlul de master în teatrologie, marketing și management cultural, tot la UNATC. 

În prezent, conduce mai multe evenimente de artă, festivaluri. Activitatea sa este apreciată și prin premiile primite, de-a lungul timpului, precum premiul pentru ”Regie” al Consiliului Britanic la Galele U.N.I.T.E.R. ( 2001), Ordinul ”Meritul Cultural”, clasa I (2005), premiul pentru ”Cel mai bun regizor” la Galele Consiliul de Cultură al Primăriei Municipiului București (2009), premiul ”10 pentru România” la Galele TVR Internațional (2010), premiul pentru ”Cel mai bun regizor de muzical” (2012), premiul pentru ”Cel mai bun spectacol” la Galele VIP – Galele spectacolului muzical (2012)”. 

Nu ratați emisiunea de la ora 14:00! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel