EXCLUSIV  Regionalizarea s-a oprit la CCR. Dumitru Sandu: Decizia legislativă a existat

Sociologul Dumitru Sandu, autorul propunerii de regionalizare a României, a explicat care a fost punctul la care proiectul s-a blocat.

Sociologul Dumitru Sandu a dezvăluit, într-un interviu acordat DC News, care este punctul la care proiectul de regionalizare a României s-a blocat. Şi, surprinzător, blocajul nu a avut ca şi cauză probleme legate de împărţirea regiunilor, de judeţe sau de conturarea graniţelor regiunilor, ci de ordin juridic.

"Problemele, dacă vrei să le rezolvi, le iei una câte una. Este o problemă graniţa regiunii, iar a doua e unde pui centrul. După părerea mea, problema cu centrul o rezolvam mai uşor. Punctul de blocare a proiectului, ca să duc istoria până la capăt, proiectul de regionalizare a fost făcut, proiectul de lege a plecat din Parlament şi undeva la Curtea Constituţională a fost oprit, dar nu pentru chestiunea de configuraţie a regiunilor, ci pentru alte greşeli juridice pe care echipa tehnică le-a făcut. E o zonă pe care nu o ştiu, nu intru în discuţia respectivă. A existat propunerea legislativă şi s-a blocat undeva la Parlament, iar ipoteza mea e că acolo au exagerat conducătorii de judeţe pe avantajele pe care au vrut să le tragă, au vrut să rămână cât mai puţin la regiuni", a explicat Dumitru Sandu.

Urmăreşte declaraţiile sociologului Dumitru Sandu, aici:

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel