Regina unei națiuni africane a murit la o lună după ce a urcat pe tron

Pixabay
Pixabay

Regina comunității Zulu din Africa de Sud a dececedat la o lună după ce a preluat tronul. Aceasta era regent al tronului, soțul său murind în urmă cu o lună. 

Familia regală Zulu a anunțat decesul reginei lor, Shiyiwe Mantfombi Dlamini Zulu, la doar o lună după ce a urcat pe tronul țării. Regina, în vârstă de 65 de ani a devenit liderul interimar al celui mai mare grup etnic din țara sa, după moartea soțului său, regele King Goodwill Zwelithini. 

Primul ministru al reginei a declarat presei sud africane că moartea acesteia a luat prin surprindere pe toată lumea. Un succesor al grupului etnic de 11 milioane de oameni nu a fost încă desemnat, relatează BBC

”Suntem șocați și îndurerați să anunțăm din partea Familiei Regale moartea Majestății Sale, Regina Shiyiwe Mantfombi Dlamini Zulu, regent al națiunii Zulu”, a anunțat prințul Mangosuthu Buthelezi, citat de un comunicat al primului ministru. În același comunicat, prințul a dorit să ofere asigurări că nu va exista un vacuum de putere. 

În urmă cu o săptămână, regina a fost internată în spital, însă nu s-a precizat ce boală sau ce probleme de sănătate avea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel