Regina Marii Britanii prăsește definitiv Palatul Buckingham. Care va fi reședința sa permanentă

Sursă: Captură video - Royal Insider
Sursă: Captură video - Royal Insider

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii va părăsi definitvi Palatul Buckingham din Londra.

Regina Marii Britanii a decis să părăsească definitiv Palatul Buckingham din Londra și să facă din Castelul Windsor reședința sa permanentă și principală. Potrivit Daily Mail, monarhul, în vârstă de 95 de ani, nu se va întoarce niciodată la Palatul Buckingham.

În schimb, suverana britanică va avea grijă „de acasă” de angajamente și este de așteptat să se întâlnească cu demnitari și oficiali la casa din Berkshire, scrie ziarulromanesc.net.

Regina a recunoscut că se simte fragilă, glumind „după cum puteți vedea, nu mă pot mișca” în timpul unei întâlniri recente cu doi secretari ai serviciilor de apărare.

La Palatul Buckingham se execută lucrări până în 2027

Regina a petrecut o mare parte din izolare la Windsor, cu Prințul Philip, până la moartea acestuia, în aprilie anul trecut – surse spunând că cei doi „au redescoperit fericirea primilor ani împreună”, în timp ce beneficiau doar de un personal redus.

Este posibil ca decizia suveranei să fi fost influențată de renovarea în curs a reședinței ei din centrul Londrei, unde se execută lucrări care vor dura până în 2027. 

Aceasta înseamnă că Palatul Buckingham va fi ocupat de Prințul Charles și soția sa, Camilla, când vor deveni Rege și Regină Consoartă, la moartea Reginei.

Se pare că Regina își ține acum întâlnirea săptămânală cu prim-ministrul Boris Johnson, mai degrabă prin telefon decât personal – așa cum s-a întâmplat în cea mai mare parte a pandemiei.

În urmă cu două săptămâni, regina a fost forțată să anuleze mai multe întâlniri, după ce s-a îmbolnăvit de coronavirus și a suferit de simptome „ușoare asemănătoare răcelii”.

Următoarea întâlnire planificată a Reginei în afara Castelului Windsor este slujba de Ziua Commonwealth-ului de la Westminster Abbey, pe 14 martie, primul ei eveniment oficial departe de reședința regală, în cinci luni, scrie Publika.

Regina Elisabeta a II-a ar "vrea cu disperare" să o cunoască pe Lilibet, fetiţa lui Harry şi Meghan Markle

Lilibet, cel de-al doilea copil al prinţului Harry cu Meghan Markle, şi regina Elisabeta a II-a nu s-au cunoscut încă, însă un biograf regal spune că suverana şi-ar dori cu disperare o astfel de întâlnire.

"Am auzit de la oameni din Palatul Regal că regina este disperată să îşi cunoască cel de-al 11-lea nepot. Cred că i-ar plăcea să se întâmple asta. Mă întreb, însă, dacă o astfel de întâlnire chiar va avea loc. Mie mi-ar plăcea". a declarat biograful regal Brian Hoey, conform Express.co.uk. 

Întrebat dacă o astfel de întâlnire ar putea fi văzută ca un semn de împăcare între regină şi ducii de Sussex, Hoey a spus că "da, cu siguranţă. Ar fi o metodă foarte uşoară pentru a trece peste această prăpastie dintre ei. Sunt sigur că regina nu are sentimente de dezacord în legătură cu relaţia dintre Meghan şi Harry şi cu siguranţă i-ar primi înapoi în sânul familiei regale" (citește continuarea AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel