Regina Maria, investiție de milioane de euro într-un nou laborator

Rețeaua de sănătate Regina Maria a inaugurat un nou laborator în care a investit, în echipamente medicale, 3,5 milioane de euro, cea mai mare investiție de acest gen din România.


Rețeaua de sănătate Regina Maria a inaugurat un nou laborator automatizat, dotat cu sisteme medicale în valoare de 3,5 milioane de euro.

Investiția este cea mai mare de acest gen din România la ora actuală și vine în scopul de a deservi, zilnic, 2200 de pacienți din rețea. Laboratorul are, potrivit unui comunicat de presă, o capacitate anuală de procesare de 20 de milioane de teste și o suprafață totală de 2700 mp. Amenajarea acestuia a fost realizată în decursul a șapte luni.

„Investiția în amenajarea spațiului se ridică la aproape 1 milion de euro, la care se mai adaugă valoarea liniei de echipamente medicale, cea mai mare din țară în acest moment”, spune Fady Chreih, CEO Regina Maria.

[citeste si]

„Sistemul preanalitic cobas® 8100 și analizorul de imunologie cobas® e801 sunt primele de acest gen din țară. Linia Roche, în general, presupune beneficii multiple pentru pacienți. Eroarea umană este aproape de zero pentru că fiecare probă intră în circuit cu un cod de bare unic, urmărit permanent în sistemul IT. Platformele Roche au o capacitate de procesare de 4 milioane de teste/an și țin cont și de confortul pacientului pentru că presupun recoltarea de cantități mici de sânge, fără ca acuratețea rezultatului să fie influențată. În plus, pe lângă analizele uzuale, acestea permit și realizarea unor teste speciale, complexe, esențiale în diagnosticarea afecțiunilor oncologice”, adaugă Olimpia Enache, Chief Operations Officer în cadrul rețelei de sănătate Regina Maria.

Testele în medicina de laborator

80% din activitatea unui laborator se desfășoară în cadrul departamentului de biochimie și imunologie, însă aparatura state-of-the-art este utilizată de specialiști și pe alte arii de expertiză. Experiența personalului medical și tehnologia de ultimă generație permit procesarea rezultatelor după metode acreditate internațional:

Anatomie patologică: teste pentru prevenirea și diagnosticarea cancerului de col uterin (testele Roche CINtec®) și timp de eliberare a examenului PAP în regim de urgență de 72 de ore;

Genetică și biologie moleculară: test ADN HPV de screening primar al cancerului de col uterin acreditat de FDA (Food and Drug Administration, SUA);

Microbiologie: metoda spectrometriei de masă, timp de identificare a bacteriei de 2 minute, în 99% din cazuri;

Hematologie-coagulare: platforme automate prin care se realizează, printre altele, peste 27.000 de hemoleucograme în fiecare lună.

Laboratorul Central este primul centru de referință Roche Diagnostic pentru biochimie și imunologie, ceea ce presupune introducerea celei mai performante linii tehnologice pentru această specialitate, cu două instrumente unice în țară: sistemul preanalitic cobas® 8100 și analizorul de imunologie cobas® e801.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel