Regina Elisabeta a II-a nu mai îmbracă blănuri naturale

Regina Elisabeta a II-a
Regina Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord nu mai foloseşte blana naturală în ţinutele sale.

Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord nu mai foloseşte blana naturală în ţinutele sale şi a optat începând din acest an pentru blană sintetică, a dezvăluit stilista suveranei, citată marţi de Press Association, precizează Agerpres.

Angela Kelly, designer personal şi consilieră a reginei Elisabeta a II-a, a făcut această dezvăluire în cartea sa despre relaţia apropiată cu suverana, The Other Side of The Coin: the Queen, The Dresser and the Wardrobe.

Dacă Majestatea Sa urmează să participe la un angajament pe vreme deosebit de rece, începând din 2019 va fi utilizată blana falsă pentru a-i ţine cald, a scris Kelly în cartea sa.

Organizațiile de protecție a animalelor salută decizia Reginei

Filiala din Marea Britanie a organizaţiei pentru protecţia animalelor Humane Society International a salutat această schimbare. Suntem încântaţi că Majestatea Sa nu mai foloseşte blana. Decizia reginei Elisabeta de a opta pentru blana falsă reflectă perfect starea de spirit a publicului britanic, marea majoritate detestând blana asociată cruzimii împotriva animalelor şi nedorind să aibă de-a face cu aceasta, a declarat Claire Bass, director executiv al Humane Society International UK.

Bass a adăugat că opţiunea reginei transmite un mesaj puternic potrivit căruia în mod ferm blana nu mai este la modă.

Solicităm Guvernului britanic să urmeze exemplul Majestăţii Sale şi să facă din Marea Britanie prima ţară din lume care interzice vânzarea de blană naturală, a mai spus Claire Bass.

Familia regală, criticată deseori

Familia regală britanică a fost criticată adesea pentru utilizarea, de-a lungul anilor, a ţinutelor cu blană naturală.

În 2013, regina a fost îndemnată de organizaţie care militează pentru drepturile animalelor PETA să se adapteze la aceste vremuri mai luminate.

Nu se ştie dacă această schimbare în garderoba reginei va include roba de stat a monarhului, din blană de hermină şi catifea, purtată la deschiderea sesiunilor în Parlamentul Britanic.

În cartea The Other Side of The Coin: the Queen, The Dresser and the Wardrobe, publicată la 29 octombrie, Angela Kelly, colaboratoare şi stilistă de peste 15 ani a suveranei britanice, a oferit detalii, printre altele, şi despre entuziasmul arătat de suverană atunci când regizorul Danny Boyle i-a propus să apară într-o secvenţă alături de agentul 007 într-un videoclip ce a fost proiectat în deschiderea Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel