Regina Elisabeta a II-a, îngrozită, s-a ascuns de Ceaușescu. Informații neștiute despre celebra vizită la Londra

ceausescu la londra
ceausescu la londra

Un nou documentar despre Familia Regală britanică surprinde momentul în care Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a văzut nevoită să se ascundă în grădină, îngrozită să de ideea că s-ar putea întâlni cu Nicolae Ceaușescu.

Într-un material intitulat "The royal guests from hell", Daily Mail, dezvăluie o serie de momente stânjenitoare sau amuzante care fac obiectul documentarului "Inside The Crown: Secrets Of The Royals", care va fi difuzat de ITV în a doua parte a lunii ianuarie.

Jurnalistul Robert Hardman a investigat documentele păstrate de Arhivele Naționale din Kew pentru noua serie de documentare descoperind mai multe detalii amuzante în scrisorile celor care s-au aflat în apropierea figurilor regale.

Jurnalistul a descoperit în corespondența regală și noi aspecte legate vizita întreprinsă de Nicolae Ceaușescu la Buckingam Palace, în 1978. Documentele arată cât de stânjenitor a fost momentul în care Reginei i s-a cerut să îl întâmpine pe Ceaușescu pentru a asigura încheierea unui acord comercial.

Regina Elisabeta a II-a s-a ascuns de Ceaușescu în Palat

"În arhivă se găsește o scrisoare redactată de ministrul de externe britanic din acel moment, David Owen care îl întreabă pe secretarul său personal, «Cine a acceptat vizita aceasta? Eu? Dacă eu am fost, îmi pare rău». Am vorbit mult cu David care își amintește că în mijlocul vizitei și-a dat seama de ceea ce se petrecea și că se gândea «Ce dracu se întâmplă? E vina mea?»", a dezvăluit jurnalistul. Se pare că Regina nu a fost prea mulțumită de vizita lui Ceaușescu. "Mi s-a spus că Regina l-a găsit pe Ceaușescu atât de neplăcut încât atunci când își plimba câinii și l-a văzut pe acesta alături de soție în grădinile palatului s-a ascuns. E singura dată când Regina s-a ascuns în propria grădină!", a comentat Hardman, potrivit Daily Mail și Mediafax.

Pe lista momentelor delicate abordate de noul documentar se mai găsesc relația prințesei Margaret cu căpitanul Peter Townsend ca și momentul în care guvernul britanic a vrut să facă economie și a propus achiziționarea unui covor roșu la mâna a doua pentru a fi folosit în Catedrala Westminster.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel