Regina Elisabeta a II-a îl ajută pe Prinţul Andrew

Regina Elisabeta a II-a îl ajută pe Prinţul Andrew / Foto: Instagram The Royal Family
Regina Elisabeta a II-a îl ajută pe Prinţul Andrew / Foto: Instagram The Royal Family

Regina Elisabeta a II-a va contribui la plata sumei prevăzute de acordul extrajudiciar încheiat între prințul Andrew și Virginia Giuffre, în dosarul de abuz sexual. Astfel, monarhul britanic își ajută fiul să scape de acest scandal.

 

Acordul extrajudiciar încheiat de Ducele de York presupune plata către Virginia Giuffre a peste 12 milioane de euro. Palatul Buckingham a vrut să evite un proces lung, care ar fi putut să întunece anul în care Regina își celebrează Jubieul de Platină, scrie El Pais, citând publicația The Daily Telegraph.

Prințul Andrew al Marii Britanii, al doilea fiu al Reginei, a ajuns la o înțelegere cu Virginia Giuffre, pentru a-și soluționa procesul civil pentru abuz sexual. Femeia susține că a fost traficată de pedofilul condamnat Jeffrey Epstein și forțată să întrețină relații intime cu prietenii săi, inclusiv cu Ducele de York. Ea a mai spus că acesta din urmă știa că la acea vreme era minoră.

Giuffre a demarat procesul în luna august a anului trecut, în temeiul Child Victims Act, o lege de stat adoptată la New York în 2019, care a prelungit temporar termenul de prescripție în cazurile de abuz sexual asupra copiilor, oferind victimelor mai mult timp pentru a căuta dreptate.

VEZI ȘI: Cod Rutier. La câte puncte de penalizare ţi se ia permisul

Andrew, în vârstă de 61 de ani, a respins în mod repetat acuzațiile împotriva lui. Cu doar câteva săptămâni în urmă, avocații săi ceruseră un proces cu juriu pentru demonstra nevinovăția clientului lor.

Cu toate acestea, confruntarea în sala de judecată care se profila este oprită. Marți, cele două părți au ajuns la o înțelegere extrajudiciară pentru o cifră cuprinsă între 12 și 14 milioane de euro.

Într-o scrisoare către judecătorul federal Lewis Kaplan, părțile au declarat că, deși condițiile financiare complete ale acordului nu vor fi dezvăluite, ”Prințul Andrew intenționează să facă o donație substanțială organizației de caritate a doamnei Giuffre în sprijinul drepturilor victimelor”.

Potrivit actului de judecată depus de avocații lui Giuffre, părțile intenționează să depună o clauză de clasare a cauzei în termen de 30 de zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel