Regina Elisabeta a II-a, gazda unei recepţii la summitul G7. Cum au apărut prințul Charles și Camilla, prințul William și Kate / Video

Regina Elisabeta a II-a, gazda unei recepţii la summitul G7. Cum au apărut prințul Charles și Camilla, prințul William și Kate
Regina Elisabeta a II-a, gazda unei recepţii la summitul G7. Cum au apărut prințul Charles și Camilla, prințul William și Kate

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost vineri gazda unei recepţii în onoarea liderilor statelor din grupul G7, luând prim-planul scenei la summitul pe care aceştia îl au timp de trei zile în Cornwall, relatează agenţia Reuters. 

Suverana în vârstă de 95 de ani a fost însoţită de ceilalţi cei mai importanţi membri ai familiei regale britanice, fiind prezenţi fiul său şi prinţ moştenitor Charles şi soţia acestuia Camilla, precum şi nepotul reginei, prinţul William, şi soţia acestuia, Kate.

Recepţia prilejuită de summitul G7 a fost primul eveniment public major în care aceştia s-au reunit după funeraliile prinţului consort Philip, în aprilie.

La recepţie, desfăşurată la Eden Project, cea mai mare grădină botanică interioară din lume, regina s-a întâlnit cu Joe Biden pentru prima dată de la învestirea acestuia la Casa Albă. Biden devine astfel al 13-lea preşedinte american pe care suverana britanică îl întâlneşte în cei 69 de ani de domnie.

VIDEO:

Amintim faptul că premierul britanic Boris Johnson i-a primit vineri la Carbis Bay, în comitatul Cornwall, pe liderii statelor din G7 (grupul celor şapte ţări cu economiile cele mai dezvoltate), care au făcut o fotografie de familie înaintea summitului lor ce va dura până duminică, relatează agenţia EFE.

Zilele acestea lumea îşi va îndrepta atenţia către G7 pentru ca noi să folosim valorile noastre comune şi diplomaţia noastră astfel încât să facem faţă provocării de a învinge pandemia şi de a conduce redresarea globală, a spus anterior premierul Boris Johnson în faţa jurnaliștilor.

Şeful guvernului britanic şi soţia sa, Carrie Johnson, i-au salutat pe fiecare dintre liderii prezenţi. De ce nu facem o poză de grup ?, a propus apoi jovial Boris Johnson, după care cei prezenţi s-au adunat pentru fotografie.

Mă simt ca la o nuntă, a glumit la rândul ei Prima Doamnă a SUA, Jill Biden, venită împreună cu soţul ei, Joe Biden, la castelul unde se desfăşoară summitul, pe o plajă din Carbis Bay, preşedintele american sugerându-le tot în glumă celor prezenţi să intre în apă.

În prima sa declaraţie după deschiderea summitului, gazda acestuia a făcut un apel să nu se repete erorile comise în timpul pandemiei COVID-19 sau în perioada crizei financiare din anul 2008. Trebuie să învăţăm din pandemie, să ne asigurăm că nu repetăm unele dintre erorile pe care fără îndoială le-am făcut în ultimele 18 luni, a semnalat premierul britanic în faţa liderilor ţărilor G7.

Boris Johnson a adăugat că aceste ţări nu-şi pot permite nici repetarea greşelilor recesiunii din 2008, când redresarea nu a fost uniformă în toate componentele societăţii. În acest timp, preşedintele american a insistat asupra multilateralismului. Urmăresc consolidarea angajamentului nostru faţă de multilateralism şi colaborarea cu aliaţii şi partenerii noştri pentru a construi o economie globală mai incluzivă şi mai echitabilă (...) Să trecem la treabă !, a declarat Joe Biden, potrivit agenţiei DPA, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel