Regina Elisabeta a II-a, aniversare. Domnie alături de câinii CORGI

Regina Elisabeta a II-a alături de (de sus stânga) Willow (corgi), Vulcan (dorgi), Candy (dorgi) and Holly (corgi).
Regina Elisabeta a II-a alături de (de sus stânga) Willow (corgi), Vulcan (dorgi), Candy (dorgi) and Holly (corgi).

Regina Elisabeta a II-a împlineşte sâmbătă 92 de ani. De-a lungul întregii sale domnii ea a fost însoţită de câini din rasa Corgi, pentru care a avut o dragoste remarcabilă, fiind singurii câini acceptaţi la Palat.

De ziua sa, ceremoniile au fost deschise de parada Royal Horse Artillery - artileria regală - prin faţa palatului Buckingham, reşedinţa din Londra a reginei. La amiază, artileriştii călare au tras 41 de salve de tun în Hyde Park. O altă companie de artilerie o va onora pe regină cu 62 de salve la Turnul Londrei.

Câinii CORGI, o dragoste de-o viaţă

Dragostea reginei Elizabeth II pentru câinii din rasa Pembroke Welsh Corgis este bine cunoscută. Aceştia au fost prezenţi în viața ei încă de când avea șapte ani. Mai mult de 80 de ani a fost înconjurată de câini, care, astfel, au devenit aproape sinonimi cu familia regală britanică, ca "bijuterii ale coroanei".

Ultimul câine Corgi al reginei, Willow, a murit la aproape 15 ani, după o lungă luptă cu cancerul. Legătura specială a monarhului britanic cu această specie de câine se pare că a ajutat-o să creeze o nouă rasă mixtă: "dorgi", devenit câinele preferat la palat.

Dookie: originalul Corgi regal

Tatăl reginei, regele George al VI-lea, a adus primul corgi al familiei regale, Dookie, în 1933. Dookie a primit un prieten imediat, pe Jane. Cuplul canin a avut doi pui în 1938, pe numele lor Crackers și Carol. Crackers, animalul preferat al Reginei Mamă, a trăit aproape 14 ani.

Mama lui Crackers, Jane, a trăit de asemenea o viață lungă și a fost companionul regal loial până în 1944, când a fost lovită de o mașină și ucisă. În acelaşi an, Elizabeth a primit propriul ei corgi, numit Susan, ca un cadou de 18 ani, în 1944.

Regina Elisabeta

Regina Elisabeta a II-a alături de primul Corgi regal, Dookie, 1933. foto: facebook / The Royal Family

De atunci, toţi câinii Corgi pe care i-a avut regina, şi au fost peste 30, descind din Susan, al cărei nume de pedigree era Hickathrift Pippa. Regina este considerată a fi una dintre cele mai longevive crescătoare de Pembroke Corgis din lume. În 2015 ea a anunţat că a oprit reproducerea corgisului regal, spunând că nu mai doreşte nici un fel de cățeluși, deoarece nu dorea să lase în urmă pe nici unul dintre câini săi când ea va muri.

Dinastia câinilor descendenţi din Susan

Susan, originalul corgi regal, a avut doi pui în 1949, Sugar and Honey. Regina l-a păstrat pe Sugar, iar pe Honey i-a dat-o Reginei Mamă. Sugar a trăit până în 1965 și a fost îngropat împreună cu mama ei Susan la Sandringham, resedinţa privată a Reginei. Honey, care a murit în 1956, a fost îngropat la Castelul Balmoral din Scoția.

Sugar a avut doi pui, numiți Whisky și Sherry, și au fost dăruiţi într-o zi de Crăciun prințului Charles și Prințesei Anne. În timp ce regina Elizabeta a rămas fidelă dragostei ei față de Corgi, ceilalți membri ai familiei regale nu au refuzat să-și petreacă timpul cu alte tipuri de câini.

Prințesa Margareta a povestit la un moment dat că a deținut și un terrier Welsh Sealyham, numit Johnny. Dar a fost nevoită să i-l dea Reginei Mamă imediat după ce l-a luat, pentru că se îmbolnăvise. După ce prințesa Margareta s-a însănătoşit, căţelul a rămas definitiv la Regina Mamă.

Prințesa Margareta şi-a luat un alt terier de Sealyham, pe care l-a numit Pippin. De asemenea, deținea un Cavalier King Charles Spaniel, numit Rowley și un Dachshund, numit Pipkin.

Apariţia rasei mixte DORGIS

Ei bine, Pipkin s-a împerecheat cu unul dintre corgişii reginei. Descendenții acestei uniri au fost numiți "dorgis". Regina dețina doi câini dorgi, Vulcan și Candy.

Willow este unul dintre cele 14 generații de câini care descind din primul corgi, Susan.

Corgisul reginei a devenit celebru pentru că avea obiceiul să muşte călcăiele suitei regale în timp ce-şi oamenii îşi îndeplineau îndatoririle la Palat. În 1999, regina l-a retrogradat pe unul dintre valeţii săi după ce și-a găsit căţeii îmbătaţi cu whisky și gin, băuturi pe care respectivul angajat le-a pus în mâncare și în apă.

Ultimul câine de corgi al reginei Elizabeta a II-a, Willow, a apărut împreună cu monarhul britanic într-o secvenţă filmată la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Olimpiada din 2012.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel