Regina Elisabeta a II-a a ratat slujba de Paște

 Foto: Instagram The Royal Family
Foto: Instagram The Royal Family

Regina Elisabeta a II-a nu a participat la slujba de Paște.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii nu se va alătura restului familiei regale la slujba de Paște de la Castelul Windsor, relatează CNN, citând o sursă. Canalul TV își amintește că în urmă cu câteva zile, regina în vârstă de 95 de ani a ratat un important serviciu tradițional în Joia Mare – pentru prima dată în mai bine de 50 de ani. După cum a menționat CNN, în ultima vreme, Elisabeta a II-a, care este șeful Bisericii Anglicane, a redus numărul de evenimente publice.

În februarie, Palatul Buckingham a raportat că regina a contractat noul coronavirus, dar suferea doar de simptome ușoare ale bolii. Ea a spus recent că s-a simțit „foarte obosită și epuizată” în timp ce a avut COVID-19. Pentru prima dată de la boala ei, regina a apărut în public la sfârșitul lunii martie, participând la o slujbă de pomenire în memoria soțului ei, Prințul Philip. Pe 21 aprilie, Elisabeta a II-a va aniversa 96 de ani.

Prinţul Charles, mesaj cu ocazia Paştelui Catolic: Am avut inima zdrobită

Prinţul Charles, moştenitorul coroanei britanice, a adus duminică un omagiu refugiaţilor ucraineni şi celor care îi găzduiesc, într-un mesaj adresat cu ocazia Paştelui Catolic, relatează Agerpres, citând AFP şi dpa.

"Milioane de oameni sunt astăzi strămutaţi, obosiţi de călătoria lor din locuri tulburi, răniţi de trecut, temându-se de viitor şi au nevoie să fie primiţi cu bunătate şi să se poată odihni", a declarat prinţul Charles, în vârstă de 73 de ani, fiul cel mai mare al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

"În ultimii ani, am avut inima zdrobită de suferinţele victimelor nevinovate ale conflictelor sau persecuţiilor, unele dintre care le-am întâlnit şi care mi-au spus poveşti tragice deoarece au fost forţate să-şi părăsească ţara şi să caute adăpost departe de casă", a mai spus el.

"Însă, în mijlocul acestei tristeţi şi inumanităţi, a fost extrem de emoţionant să văd cât de mulţi oameni sunt dispuşi să-şi deschidă casele pentru cei aflaţi în nevoie şi cum şi-au oferit timpul şi resursele pentru a-i ajuta pe cei care se confruntă cu o astfel de tristeţe distrugătoare şi cu o asemenea durere", a adăugat el. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel