Regimul sirian, hotărât să folosească armele chimice

arme chimice
arme chimice

Regimul al-Assad a decis să folosească arme chimice împotriva rebelilor și a populației siriene, a declarat pentru The Times un general sirian care a dezertat.

[caption id="attachment_233779" align="alignleft" width="276"] sursă foto: Mediafax[/caption]

Generalul Adnan Sillu, responsabil de arsenalul chimic din Siria a participat în urmă cu trei luni la discuții privind eventuala utilizare a armelor chimice împotriva propriei populații.

“ Aveam discuții serioase legate de utilizarea armelor chimice, inclusiv despre modul în care să le folosim și unde”, a declarat acesta pentru The Times.În urma acestor discuții generalul a luat decizia de a dezerta declarând că este sigur că regimul de la Damasc nu ar ezita să recurgă la măsuri extreme.

Conform publicației germane Der Spiegel, armata siriană ar fi testat sisteme pentru arme chimice la finele lunii august. Operațiunile au fost desfășurate în centrul de la Safira, denumit oficial Centru de Cercetări Științifice și cunoscut drept cel mai mare din Siria pentru teastarea armelor chimice. Mai mult, Sillu a afirmat că regimul sirian a luat în considerare o posibilă livrare de arme chimice  grupării militante Hezbollah, din Liban, pentru a fi utilizate împotriva Israelului.

Totodată președintele Barack Obama a avertizat regimul lui Bashar al-Assad că folosirea armelor chimice sau chiar mutarea acestora va duce la intervenția militară. Nici președintele francez Francois Hollande nu a rămas indiferent, acesta declarând că va face tot posibilul să prevină utilizarea armelor chimice, fiind de părere că această măsură luată în vedere de către regimul sirian ar fi pentru comunitatea internaţională o cauză legitimă pentru intervenţia directă .

Potrivit unei organizații nonguvernamentale siriene cu sediul în Marea Britanie, în ultimii doi ani violențele din Siria s-au soldat cu peste 25.000 de morți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel