Regimul de la Phenian cataloghează drept "jaf" sechestrarea unei nave nord-coreene de către SUA

Regimul de la Phenian a catalogat drept "jaf" sechestrarea unei nave nord-coreene de către SUA și cere returnarea imediată a navei, se arată într-un comunicat difuzat de KCNA, agenția oficială de știri din Coreea de Nord, informează postul ABC News.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Phenian a declarat că acțiunea Statelor Unite trădează spiritul înțelegerii de la summitul din iunie 2018, între liderul nord-coreean Kim Jong-Un și președintele SUA, Donald Trump.

Cu ocazia acestui summit, desfășurat la Singapore, cei doi lideri au anunţat angajamentul denuclearizării Peninsulei Coreea și să depună eforturi pentru îmbunătățirea relațiilor bilaterale, fără însă ca înțelegerea să includă măsuri concrete.

Sechestrarea unei nave cargo nord-coreene, care transporta cărbune, a survenit într-un moment delicat în ceea ce privește relațiile dintre Phenian și Washington, în condițiile în care Coreea de Nord a reluat testele cu rachete în încercarea de a exercita presiuni asupra SUA pentru eliminarea unor sancțiuni.

Rezoluțiile Consiliului de Securitate ONU

"Rezoluțiile Consiliului de Securitate ONU, menționate de Statele Unite drept unul dintre motivele pentru jefuirea navei noastre comerciale, echivalează cu încălcarea în mod violent a suveranității țării noastre și le-am respins în întregime", se afirmă într-un comunicat al autorităților nord-coreene.

Regimul de la Phenian a avertizat SUA în legătură cu consecințele pe care un astfel de "jaf în plină zi" l-ar putea avea în planul situației politice.

Sancțiunele ONU interzic Coreei de Nord să exporte cărbune și alte resurse minerale. Experții cred că Phenianul a folosit exporturile de cărbune pentru a-și finanța industria militară.

Statele Unite au anunțat săptămâna trecută că au plasat sub sechestru o navă cargo nord-coreeană, susținând că țara comunistă încalcă sancțiunile impuse regimului de la Phenian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel