Regim Coreea de Nord. Lovitură pentru Kim Jong-un: ”Totul se poate prăbuși”

coreea de nord kim jong un dece
coreea de nord kim jong un dece

O contrapropagandă mai hotărâtă poate conduce la prăbușirea regimului de la Phenian, a declarat miercuri un disident nord-coreean în fața Congresului american, avertizând totuși asupra consecințelor utilizării forței, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Thae Yong-Ho, unul dintre cei mai înalți diplomați nord-coreeni care au dezertat în ultimii ani, a răspuns la întrebări puse de membri ai Comisiei pentru afaceri externe a Camerei Reprezentanților, în momentul când ambițiile nucleare ale țării sale sunt una dintre principalele preocupări internaționale ale Statelor Unite. El a analizat evoluțiile din țara sa de când Kim Jong-Un a venit la putere după moartea tatălui său Kim Jong-Il la sfârșitul anului 2011.

"În timp ce aparent Kim Jong-Un și-ar fi consolidat puterea prin domnia terorii, au loc schimbări importante și neașteptate în Coreea de Nord", a declarat fostul numărul doi al ambasadei nord-coreene la Londra, care a trecut în Coreea de Sud în august 2016.

"Economia de piață se dezvoltă" și "tot mai mulți oameni se obișnuiesc cu ea", atât de mult încât, potrivit disidentului nord-coreean, "sistemul economic socialist de stat" ajunge "să cadă în uitare". În același timp, "milioane de funcționari publici" sau militari "depind de mită și deturnarea fondurilor publice pentru a supraviețui", a asigurat el.

Cu toată propaganda existentă, nord-coreenii "văd din ce în ce mai multe filme și foiletoane sud-coreene importate ilegal", a adăugat el.

Mai ales, asigură el, "sistemul de control intern este slăbit". "Aceste schimbări fac din ce în ce mai posibil să se întrevadă o revoltă civilă în Coreea de Nord, pe măsură ce oamenii realizează adevărul despre condițiile lor de viață", a insistat Thae Yong-Ho.

Potrivit acestuia, "Kim Jong-Un crede acum că numai armele nucleare" și rachetele ce pot atinge continentul american "îl pot ajuta să oprească dezintegrarea continuă a sistemului nord-coreean".

Trebuie să se profite de situația actuală pentru "a-i educa pe nord-coreeni să se ridice", aducându-le informații din afară, a pledat el în fața parlamentarilor americani.

El a cerut Statelor Unite să studieze toate opțiunile înainte de a lua în considerare utilizarea forței, o amenințare lansată adesea de președintele american Donald Trump.

"Trebuie să luăm în considerare sacrificiul uman implicând opțiunea militară", a avertizat el, asigurând că la cea mai mică acțiune a armatei americane, Phenianul ar declanșa focul împotriva Coreii de Sud vecine.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel