EXCLUSIV  REGELE MIHAI. Sorin Dumitrescu: ”Tinerii și-au plătit datoria față de Rege”

regele mihai
regele mihai

Pictorul Sorin Dumitrescu, un apropiat al Casei Regale, a vorbit la interviurile DC News Live despre ”frisonul” cu Regele Mihai, care a apărut după Revoluție printre români.

Acesta a făcut și o paralelă între tinerii care și-au pierdut viața în numele libertății în 1989 și cei pe care Regele Mihai i-a salvat în momentul abdicării forțate din 1947. Așa cum avea să declare ulterior și Regele, el fusese șantajat de guvernul comunist că în cazul în care nu abdică peste 1.000 de tineri monarhiști închiși în temnițele comuniste vor fi executați.

”Frisonul cu Regele a apărut între noi românii după uciderea tinerilor de către bolșevicii din România sub conducerea generalului Hortopan (nr. - generalul Ion Hortopan a condus represiune de la Intercontinental din decembrie 1989). Sunt responsabil de ceea ce vă spun pentru că am văzut momentul când tancurile au escaladat la Teatrul Național bariera și au căzut pe cel puțin 300 de tineri. 

De atunci a început ceva ce oamenii nu-și dau seama. Regele Mihai spunea, și așa este, că a plecat pentru ca 1.000 de tineri să nu fie uciși (nr. - tineri aflați în 1947 în închisorile comuniste după manifestații promonarhale și anticomuniste). Tinerii, în 1989, și-au plătit datoria față de Rege. Este tulburător să realizezi faptul că nu au rămas datori Regelui pentru gestul lui excepțional. 

Am vorbit cu părinți de-ai celor morți la Revoluție care mi-au povestit lucruri excepționale. Le-am povestit și Regelui. El a vrut să meargă la Cimitirul Eroilor de la Bellu. Întâmplător în ziua respectivă, nu ne-a fotografiat nimeni. Regele a parcurs cu mine mormânt după mormânt”, a mărturisit Sorin Dumitrescu la DC News Live.

Pictorul a mai spus că toată plimbarea a durat o oră, Regele nu a lăcrimat, dar avea ochii roșii, în timp ce el căuta pe cineva care să fotografieze momentul istoric.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel