Regele Mihai se retrage din viața publică. Are cancer

Regele Mihai se retrage din viața publică. Principesa Margareta îl reprezintă în toate activitățile publice. Majestatea Sa are cancer, a suferit o intervenție chirurgicală și are nevoie de un tratament complex pentru recuperare.

Regele Mihai urmează un tratament complex și solicitant care-l împiedică să apară în public: carcinom epidermoid metastazant și leucemie cronică. Informația a fost transmisă din Elveția, de Andrew Popper, Şeful Casei Majestăţii Sale Regelui, în urma Consiliului Regal.

Istoricul Cosmin Popa a ținut să sublinieze, la Digi24, că nu avem de-a face cu o abdicare a Regelui Mihai, fiind o mare diferență între retragere și abdicare.

Principesa Margareta, Custodele Coroanei

Iată mesajul transmis de Andrew Popper, Şeful Casei Majestăţii Sale Regelui:

Consiliul Regal a luat notă de starea de sănătate a Majestăţii Sale, care a fost supus recent unei operaţii chirurgicale. Diagnosticele puse de echipa medicală sunt: carcinom epidermoid metastazant şi leucemie cronică. Majestatea Sa urmează un tratament complex şi solicitant, care îl împiedică să apară în public, şi va petrece, de aici înainte, o perioadă de refacere.

Regele Mihai I a decis să transmită următorul mesaj:

În ultimele săptămâni, am primit vestea unui serios diagnostic medical. Această situaţie vine în anul în care Familia şi Ţara sărbătoresc 150 de ani de la fondarea Dinastiei şi a Statului Român modern. Sunt sigur că fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va găsi înţelepciunea şi forţa de a mă reprezenta şi de a duce la îndeplinire toate acţiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal să-şi continue menirea şi să prezinte sfatul său Custodelui Coroanei". 

A cincea sesiune a Consiliului Regal

A cincea sesiune a Consiliului Regal a avut loc pe 1 și 2 martie 2016 la Aubonne și Morges, în Elveția. Membrii Consiliului Regal sunt Alteța Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta a României, Alteța Sa Regală Principele Radu al României, Alteța Sa Imperială și Regală Arhiducele Lorenz al Austriei, Principe al Belgiei, domnul Andrew Popper, Şeful Casei Majestăţii Sale Regelui, maestrul Adrian Vasiliu, dr. Jonathan Eyal, domnul Guy Pochelon, domnul Anders Lindberg și dr. Anneli Ute Gabany. Secretarul Consiliului este, de la reînfiinţare, domnul avocat dr. Ioan-Luca Vlad, Consilier Privat onorific al Familiei Regale a României. Agenda întâlnirii anunțată cuprindea puncte privind bunul mers al Casei Regale, sărbătoarea din acest an dedicată împlinirii a 150 de ani de la fondarea Casei Regale și a Statului român modern, precum și chestiuni legate de viitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel