Regele Mihai: Mitropolitul Nicolae al Banatului a avut curaj și demnitate

Majestatea Sa Regele Mihai transmite într-un comunicat că a aflat cu "adâncă tristețe" vestea decesului Mitropolitului Nicolae al Banatului, arhiepiscop care a dat dovadă de "curaj" și "demnitate".

"Am aflat cu adâncă tristețe vestea trecerii la cele veșnice a Mitropolitului Nicolae al Banatului. Rareori ne-a fost dat să ne simțim mai aproape de Dumnezeu și mai în pace sufletească decât în prezența sa.

A păstorit marea comunitate bănățeană mai bine de cinci decenii, rămânând fidel locului și oamenilor, dar mai ales propriilor lui principii și simțăminte.

Mitropolitul Nicolae a avut curaj și demnitate în momentele grele ale lungii sale vieți. El s-a lăsat condus de virtuțile libertății, demnității și iubirii în fiecare dintre înfăptuirile sale", afirmă Regele Mihai într-un comunicat.

Mitropolitul Banatului, IPS NICOLAE CORNEANU, a încetat din viață în cursul nopţii de duminică, la vârsta de 91 de ani, la două săptămâni după ce a fost externat la dorinţa sa de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara.

Nicolae Corneanu, mitropolitul Banatului, a murit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel