EXCLUSIV  Regele Mihai, în istoria României. Marile mituri și monarhia azi | Interviu Daniel Șandru

regele-mihai-la-patriarhie
regele-mihai-la-patriarhie

DC News vă invită la o nouă emisiune „Pe Plan Extern”, vineri, 28 octombrie 2021. 

Invitatul de azi al emisiunii este prof. univ. dr. Daniel Șandru, manager general interimar al Operei Naționale Române Iași, care va discuta despre monarhie și impactul pe care l-a avut asupra țării noastre uriașa personalitate a Regelui Mihai I al României.

Emisiunea de azi va fi dedicată Regelui Mihai I, în contextul în care pe data de 25 octombrie s-a împlinit un centenar de la nașterea Majestății Sale.

Mihai I, rege al României între 1927-1930 şi 1940-1947, s-a născut la 25 octombrie 1921, la Sinaia, ca fiu al principelui Carol şi al Elenei, principesă de Grecia.

Politologul Daniel Șandru va discuta despre aspecte importante din istoria recentă a României, dar și despre rolul regalității după prăbușirea comunismului. 

Vor fi abordate și subiecte precum miturile care s-au conturat în jurul Regelui Mihai, multe dintre ele alimentate de propaganda comunistă. 

Emisiunea „Pe Plan Extern” e difuzată săptămânal, în ziua de vineri, începând cu ora 11:00.

Analiza va fi difuzată pe DC News TV, pe pagina de Facebook DC News, dar și direct pe site, pe www.DCNews.ro.

Amintim că după Revoluție, în 1992, regele Mihai I, însoţit de regina Ana, a ajuns în România, pentru prima oară, după 44 de ani. Vizita cu caracter privat, ce a avut loc în perioada 25-27 aprilie, a fost întreprinsă în urma invitaţiei primite din partea arhiepiscopului Sucevei şi Rădăuţilor, Pimen, de a petrece Sfintele Sărbători de Paşti la Mănăstirea Putna. Au mers, apoi, la Bucureşti şi la Curtea de Argeş.

La 21 februarie 1997, prin Hotărârea de Guvern nr. 29, regelui Mihai I i-a fost redată cetăţenia română. La 30 decembrie 1997, regele Mihai a susţinut un discurs în faţa reprezentanţilor Parlamentului şi Guvernului de la Bucureşti, în care a făcut o trecere în revistă a celor 50 de ani de exil.

Totodată, a militat în anii 1997, 2002 şi 2006, pentru intrarea României în NATO şi UE, vizitând mai multe ţări europene, dar şi Statele Unite ale Americii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel