Regele Mihai, Doctor Honoris Causa al Politehnicii din Bucureşti

Regele Mihai I a devenit Doctor Honoris Causa al Universitatea Politehnica din Bucureşti, ca semn de respect, recunoaştere şi consideraţie. La ceremonia de decernare a titlului Regele Mihai I a fost reprezentat de Principesa Margareta şi Principele Radu Duda.

 "Este o zi de importanţă specială pentru universitatea noastră. Mulţumesc Majestăţii Sale pentru că ne-a făcut onoarea să accepte titlul", a afirmat preşedintele Senatului UPB, Ecaterina Andronescu, în cadrul ceremoniei de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa.

 Reprezentantul UPB a spus că istoria acestei instituţii de învăţământ superior este legată de Casa Regală şi că de aceea Senatul universitar a considerat că este de datoria sa să aducă recunoaştere familiei regale.

 Potrivit preşedintelui, dincolo de acest gest, prin care se aduce recunoştinţă, se doreşte şi "aşezarea valorilor la locul lor".

 La rândul său, Prinţul Radu Duda a dat citire mesajului Majestăţii Sale Regele Mihai I şi a mulţumit UPB pentru înaltul titlu academic oferit.

"Am primit cu mare bucurie vestea că Senatul UPB a luat decizia de a-mi conferi acest titlu. Nu privesc acest gest ca pe o recompensă personală, ci mai degrabă ca pe un omagiu adus generaţiilor care au suferit pentru a vedea România democratică, prosperă şi liberă. Tinerii de azi de pe băncile universităţii se vor bucura de roadele acestor binecuvântări în deceniile care vor urma. Universitatea voastră este cea mai veche şi prestigioasă şcoală de ingineri din ţară. Ea a traversat aproape două secole de tradiţie şi modernitate şi s-a bucurat de susţinerea, rânduiala noastră imediat după fondarea dinastiei regale cu nădejdea că va aduce învăţătură multor generaţii de români", afirmă Majestatea Sa Regele Mihai I, în mesajul citit de Alteţa Sa Principele Radu Duda.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel