Regele Mihai: Agricultura nu este un domeniul al trecutului istoric, ci al viitorului. Sunt mâhnit pentru momentele prin care mamele, bătrânii şi bolnavii sunt nevoiţi să treacă

regele mihai
regele mihai

Regele Mihai afirmă, în mesajul său de Crăciun, că speră ca anul viitor să aducă respect şi etică în instituţii, simţ al datoriei şi altruism în viaţa publică, criza economică obligând la măsuri impopulare, însă există multe posibilităţi de a micşora asprima concecinţelor pentru populaţie.

"Am trecut cu toţii printr-un an greu, cu destule suferinţe şi nemulţumiri. Dar, în viaţa multora dintre noi au existat şi motive de bucurie şi speranţă", se arată în Mesajul Majestăţii Sale Regelui Mihai I de Crăciun. Regele îi felicită pe cei care au reuşit performanţe economice, mai ales micii întreprinzători şi companiile mijlocii. "Felicit pe tineri şi pe profesorii din universităţi, licee şi şcoli, care au continuat munca lor importantă, în ciuda greutăţilor. Felicitări celor din agricultură, care au reuşit să meargă mai departe, deşi rămaşi fără resurse şi încurajare. Felicit funcţionarii publici, diplomaţii, militarii, oamenii de artă, pentru stăruinţa lor de a-şi face datoria, deşi puternic încercaţi de lipsa banilor şi descurajaţi instituţional", scrie Regele Mihai.

Alteţa sa se declară "mâhnit pentru toate momentele prin care mamele, oamenii bătrâni şi cei bolnavi sunt nevoiţi să treacă", informează Mediafax.  "România are nevoie de infrastructura şi de instituţii respectate. Agricultura nu este un domeniul al trecutului istoric, ci al viitorului. Şcoala este o piatră de temelie a societăţii. Universităţile răspund administrativ faţă de guvernare, dar au nevoie să fie libere din punct de vedere organizatoric şi ştiinţific. Regina şi cu mine, alături de Familia noastră, am mers în oraşele şi comunele ţării, încurajând profesii, iniţiative, organizaţii şi instituţii. Am făcut în anul care se încheie multe vizite internaţionale, în care am susţinut interesele fundamentale ale României".

Regele scrie că este cu gândul la militarii români din teatrele de operaţii. "Sunt mândru de sutele de mii de români aflaţi la lucru în străinătate, pentru o viaţă mai bună şi mai demnă. Ei ajută mult familiile lor şi România. Criza economică obligă la măsuri impopulare. Totuşi, există multe feluri de a micşora asprimea consecinţelor pentru populaţie. 2011 va fi poate ceva mai bun, dar vor exista dificultăţi, drept pentru care ţara trebuie să fie protejată. Sper ca anul viitor să aducă respect şi etică în instituţii, simţ al datoriei şi altruism în viaţa publică. Valorile şi competenţa ar trebui să fie criteriile noastre. Aveţi încredere în democraţie, în rostul instituţiilor publice şi în regulile lor! Aşa să ne ajute Dumnezeu!", se arată în mesajul Regelui Mihai.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy