Regele Mihai. Mesajul de condoleanțe al Universității din București

Adriana Nicolau / 13 dec 2017 / 08:41 Salveaza PDF Comentarii
regele mihai
regele mihai

În urma decesului Regelui Mihai I, Universitatea din București a transmis un mesaj de condoleanțe.

Regele Mihai a murit pe 5 decembrie, la domiciliul său din Elveția. După acest eveniment, mai multe oficialități au transmis mesaje de condoleanțe Casei Regale. 

„Universitatea din București își exprimă regretul la moartea Majestății Sale, Regele Mihai I al României.

Om de stat, Regele Mihai a condus România în momentele cele mai dificile ale istoriei sale, acționând pentru apărarea statului, a democrației, a drepturilor și a libertăților noastre. De-a lungul vieții sale, prin felul în care a servit națiunea, a dovedit un caracter demn, dragoste de țară, credință și diplomație.

Silit la ani de exil, Regele Mihai I a continuat să trăiască în spiritul valorilor și al idealurilor naționale. După căderea comunismului, Majestatea Sa a jucat un rol semnificativ în aderarea României la NATO și la Uniunea Europeană, contribuind astfel la consolidarea drumului european pe care s-a înscris țara noastră.

Regele Mihai I este pentru România un simbol al patriotismului, onoarei, loialității și  demnității.

Acceptând, în 2012, titlul de Doctor Honoris Causa al Universității din București, Majestatea Sa a devenit membru al comunității noastre academice. Universitatea din București va păstra vie memoria ultimului rege al României, Regele Mihai I, ducând mai departe toate valorile și principiile care i-au călăuzit viața.”, este mesajul Universității din București transmis Casei Regale a României.

[citeste si]

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28