Regele Juan Carlos, tot mai bolnav. Va abdica?

juan-carlos
juan-carlos

Regele Juan Carlos al Spaniei este internat pentru cea de-a opta operaţie. Problemele de sănătate repetate şi imaginea regelui, vizibil obosit, care se deplasează de mai multe luni cu ajutorul cârjelor, au ridicat întrebări privind eventualitatea unei abdicări în favoarea prinţului moştenitor Felipe, în vârstă de 45 de ani.

"Regele nu a luat în considerare în niciun moment să abdice", a reacţionat vinerea trecută şeful Casei Regale, Rafael Spottorno, într-o conferinţă de presă la palatul de la Zarzuela. "El nu este împiedicat să-şi exercite funcţiile şi nu a fost luată în considerare o regenţă", a adăugat responsabilul, potrivit Agerpres.

Regele Spaniei, Juan Carlos, a sosit marţi, cu maşina, la un spital din Madrid, unde va fi operat pentru o infecţie la şold. El a lansat către presă, la sosirea sa la spital, un scurt "mă simt foarte bine", relatează AFP.

Suveranul, în vârstă de 75 de ani, urma să fie operat chiar în cursul zilei de marţi de o echipă de chirurgi care îi vor înlocui proteza la şoldul stâng, implantată în noiembrie 2012. În urma durerilor apărute în ultimele săptămâni, medicii au diagnosticat o infecţie şi au decis intervenţia chirurgicală.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel