Regele Iordaniei și-a pus fratele vitreg sub arest la domiciliu

Sursă foto: Captură video CNN
Sursă foto: Captură video CNN

Regele Iordaniei și-a pus fratele vitreg sub arest la domiciliu, după ce acesta a încercat să organizeze o lovitură de stat. 

Regele Abdullah a informat printr-o scrisoare oficială că Prințul Hamzah nu a reușit să „se întoarcă pe calea cea bună”. Regele Iordaniei a făcut publică ruptura regală cu fratele său vitreg și a oficializat arestul la domiciliu al fostului prinț moștenitor, numindu-l „eratic” într-o scrisoare fără precedent, scrisă pe un ton dur, publicată joi.

Regele Abdullah al II-lea a scris în scrisoare că a aprobat măsuri de reținere a prințului Hamzah în palatul său și i-a restricționat comunicațiile și libertatea de mișcare, invocând „comportamentul și aspirațiile neregulate” ale fratelui său vitreg.

Prințul va avea o viață „confortabilă” în arest 

„Îi vom oferi lui Hamzah tot ceea ce are nevoie pentru a trăi o viață confortabilă, dar nu va avea spațiul de care a abuzat cândva pentru a jigni națiunea, instituțiile ei și familia sa și nici pentru a submina stabilitatea Iordaniei”, a spus regele, citat de Times of Israel

Regele Abdullah încercase să stabilizeze ruptura din cadrul familiei, în parte pentru a proteja imaginea familiei regale hașemite. Condamnarea aspră a fratelui său vitreg în mediul public este o mișcare potențial riscantă. Hamzah s-a bucurat de o popularitate considerabilă, în special în rândul triburilor iordaniene, în mod tradițional fiind o bază de sprijin pentru monarhie.

Intrigi la curtea regală iordaniană

Anunțul a marcat cel mai recent capitol din conflictul și intrigile de la palat, aflate în curs de desfășurare. Mezinul familiei regale a fost plasat sub o formă de detenție, pentru ca mai apoi disputele interne ale familiei regale să se răspândească în public într-o manieră fără precedent.

Doi foști oficiali au fost condamnați la 15 ani de închisoare în iulie, după ce au fost găsiți vinovați de conspirație pentru a-l detrona pe rege în favoarea Prințului Hamzah, care a scăpat de urmărirea penală în favoarea arestului la domiciliu. 

Abdullah și Hamzah sunt fiii regelui Hussein, care a condus Iordania timp de aproape o jumătate de secol înainte de moartea sa în 1999. Abdullah l-a numit pe Hamzah prinț moștenitor la succesiunea sa, dar l-a deposedat de titlul în 2004.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel