Regele Iordaniei, decizie după anunţul lui Dăncilă. Ce spune Chirieac

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Regele Iordaniei îşi anulează vizita în România, în contextul în care premierul Viorica Dăncilă a anunţat că România îşi va muta ambasada din Israel la Ierusalim. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat, într-o intervenţie la România TV, asupra acestei decizii luate de către regele Iordaniei la puţin timp după ce premierul Viorica Dăncilă a declarat, în Statele Unite, că România îşi va muta ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

"Mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim nu este îndreptată împotriva nimănui. Israelul are şi el dreptul, ca orice stat suveran, să stabilească locul unde îşi pune capitala. Şi noi putem, chiar dacă suntem ciuca bătăilor în Uniunea Europeană, să ne stabilim capitala la Pocreaca, fără niciun fel de problemă. Şi va fi recunoscută internaţional. Faptul că regele Iordaniei îşi anulează vizita este regretabil. Este treaba diplomaţilor, în acest moment, să rezolve problema", a declarat Bogdan Chirieac.

Ce a declarat Viorica Dăncilă în SUA

„Președintele Donald Trump a inaugurat ambasada SUA la Ierusalim. Acest pas admirail și curajos, ne-a impresionat. Pe mine, Guvernul pe care îl conduc, dar poporul român. Mutarea ambasadei este emblematică și demonstrează legătura dintre poporul american și cel israelian. Acest gest a lansat la nivel internațional un proces de reflecție. Guvernul României a inițiat un proces de evaluare a oportunității mutării ambasadei României la Ierusalim. Sunt încântată să anunț astăzi, ca după finalizarea analizei de către toți actorii constituționali implicați în procesul decizional și în deplin consens, eu ca premier și Guvernul pe care îl conduc, vom munta ambasada României la Ierusalim, capitala Israelului”, a declarat Viorica Dăncilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel