EXCLUSIV  Regele Ferdinand, pe tronul Ungariei. DOCUMENT bombă de la negocieri

Darius Muresan / 04 dec 2017 / 09:54 Salveaza PDF Comentarii

Istoricul Bogdan Bucur prezintă documente foarte importante în volumul său ”Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri”. Printre sutele de pagimi care conțin documente, ilustrații și informații foarte importante, un document excepțional despre care se cunoaște foarte puțin atrage atenția.  

Este vorba despre faptul că Regele Ferdinand I a purtat negocieri și i s-a propus coroana maghiară a Sfântului Ștefan.

”Foarte puțină lume cunoaște acest detaliu. În carte se regăsește telegrama lui Iuliu Maniu trimisă la București în care informează autoritățile regale române despre starea de simpatie în rândurile inteligheției budapestane legată de posibilitatea ca Ferdinand I să devină și Rege al Ungariei după abdicarea ultimului rege apostolic”, spune istoricul Bogdan Bucur.

Acesta a explicat că ”ura etnică” și ”dușmănia româno-maghiară” fiind dusă în limite extreme, la acel moment nu a permis realizarea proiectului.

”Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri” prezintă o perspectivă asupra Marii Uniri, asupra procesului de unificare statală și asupra consecințelor sale printr-o abordare realistă. Volumul prezintă numeroase documente și ilustrații care explică faptele.

Iată documentul cu privire la negocierile purtate și propunerea către Regele Ferdinand I pentru a prelua coroana maghiară a Sfântului Ștefan:

(w670)

 

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28