Regele Felipe poartă consultări cu liderii partidelor parlamentare

Regele-Felipe-si-Regina-Letitia
Regele-Felipe-si-Regina-Letitia

Regele Felipe al Spaniei a început miercuri consultările cu liderii partidelor parlamentare, la o lună după alegerile parlamentare soldate cu un rezultat neconcludent, transmite dpa.

Monarhul s-a întâlnit miercuri cu reprezentanţii unor partide mai mici reprezentate în legislativul de la Madrid, iar joi are prevăzută o întrevedere cu premierul în exerciţiu, Pedro Sanchez. Este de aşteptat ca formaţiunea acestuia, Partidul Socialist Muncitoresc Spaniol (PSOE), să primească mandatul de a forma noul guvern.

În alegerile desfăşurate la finalul lunii aprilie, socialiştii au obţinut cele mai multe voturi, 28,8%, dar sunt departe de a putea forma o majoritate în parlament.

Sanchez va încerca, foarte probabil, să formeze o coaliţie guvernamentală cu partide regionale mai mici, posibil şi cu parlamentari separatişti din regiunea Catalonia.

Liderul socialist conduce un guvern minoritar începând din iunie 2018, în urma căderii executivului premierului conservator Mariano Rajoy prin moţiune de cenzură. El a convocat alegeri după ce parlamentarii catalani şi-au retras sprijinul pentru un proiect de buget anterior în cursul acestui an. 

Vezi și: Tentativa de secesiune a Cataloniei a fost "o lovitură de stat" 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel