Regele entobotanicelor, extrădat: Alin Rotaru își va executa pedeapsa în România /video

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Alin Rotaru, cunoscut sub numele de „Regele etnobotanicelor”, a fost adus în țară din Spania pentru a-și executa pedeapsa după ce a fost condamnat la 5 ani și 4 luni de închisoare pentru viol.

Anunțul a fost făcut de către Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, care a subliniat că Rotaru se numără printre cele aproximativ 70.000 de persoane înscrise în Registrul agresorilor sexuali din România.

Operațiunea de prindere a lui Rotaru a fost rezultatul unei acțiuni complexe desfășurate de Poliția Națională din Spania, care l-a localizat și reținut la Barcelona. Bărbatul era căutat în baza unui mandat european de arestare emis de autoritățile române pentru răpire și trafic de droguri. Conform informațiilor furnizate de poliția spaniolă, Rotaru a fost surprins folosind o identitate falsă încă din anul 2021.

Rotaru, în vârstă de 37 de ani, este bine cunoscut în România pentru afacerile sale ilegale în domeniul etnobotanicelor și pentru înființarea primului „magazin de vise” din țară. Pe lângă acuzațiile de viol, el este implicat și în alte infracțiuni, inclusiv trafic de droguri și activități de piraterie online, conform declarațiilor autorităților spaniole.

Incidentul pentru care a fost condamnat Rotaru s-a petrecut în 2013, când acesta ar fi sechestrat și violat două fete minore în apartamentul său din București. Operațiunea de prindere a fost posibilă datorită unor investigații amănunțite și eforturilor susținute ale poliției spaniole, iar acum Rotaru va fi adus în fața justiției române pentru a-și ispăși pedeapsa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel