Cadou de ziua lui. Regele din Swaziland schimbă denumirea țării

mswati_300
mswati_300

Ultimul monarh absolut din Africa sărbătorește 50 ani de independență într-un mod inedit.

Mswati al III-lea, cel care conduce Regatul Swaziland din 1986, a decis că este momentul care țara sa să își schimbe denumirea. Ultimul monarh absolut din Africa, Mswati, a anunţat că ţara sa şi-a schimbat numele în ”eSwatini”. Decizia a fost anunţată, joi, cu ocazia aniversării a 50 de ani de independenţă a acestui mic stat din sudul Africii, relatează AFP, citată de Agerpres. Deloc întâmplător, în aceeași zi, regele cu 14 neveste aniversează 50 ani de viață.
”Aş vrea să anunţ că Swaziland va reveni la numele său original”, a declarat regele Mswati al III-lea în Manzini, urbe din zona centrală, al doilea oraş ca mărime al ţării.

[citeste si]

Se respectă tradiția

Motivația regelui pare simplă: așa se procedează pe ”continentul negru”. ”Odată cu independenţa, toate ţările africane şi-au preluat vechiul nume, cel dinaintea colonizării”, a spus el în faţa unui stadion plin de oameni. 
Fost protectorat britanic, această mică ţară muntoasă, aflată între Africa de Sud şi Mozambic, şi-a câştigat independenţa în 1968 și are o populație de puțin peste un milion de locuitori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel