Regele diamantelor a murit pe masa de operație

Miliardarul Ehud Arye Laniado, proprietarul uneia dintre cele mai mari companii din domeniul comerţului cu diamante, a murit în urma unui infarct, în timpul unei operaţii de mărire a penisului, la o clinică de lux din Paris, Franţa, potrivit The Sun.

Ehud Arye Laniado, care a murit la vârsta de 65 de ani, a ales pentru această procedură o clinică de lux de pe Avenue des Champs-Elysees din capitala franceză.


Omul de afaceri belgiano-israelian a făcut infarct şi a murit după ce medicii i-au injectat o substanţă în penis. Compania lui Laniado, Omega Diamonds, cu sediul în Anvers, este una dintre cele mai mari din lume în domeniul comerţului cu diamante.


Potrivit presei locale, Laniado suferea de ceea ce se numeşte popular "complexul lui Napoleon", din cauza faptului că era scund. De altfel, surse apropiate acestuia au declarat că lui Laniado i se mai spunea "argentinianul" în companie, pentru că arăta ca "un dansator de tango". Singura dată când uita de statura sa era atunci când îi cerea contabilului să îi citească informaţii despre averea sa, lucru care se întâmpla de mai multe ori pe zi, potrivit aceloraşi surse. El era considerat unul dintre cei mai mari experţi în evaluarea diamantelor brute.

Cercetat pentru evaziune

În 2013, miliardarul a fost cercetat de autorităţile belgiene, care l-au acuzat de evaziune fiscală în cazul unor diamante care ar fi fost importate ilegal din Congo şi Angola. Omul de afaceri a încercat să cadă la pace cu anchetatorii fiind de acord să plătească autorităţilor suma de 160 de milioane de euro. Totuşi, autorităţile vamale belgiene l-au suspectat de fraudă, spunând că acesta ar datora statului suma de 4,6 miliarde de euro şi o amendă de aproape 2 milioane de euro.

Deşi solicitările autorităţilor vamale belgiene au fost respinse de două instanţe, Laniado urma să participe la o nouă audiere pe 14 martie.


În 2015, Laniado a fost cel care i-a vândut cel mai scump diamant din lume, "Blue Moon of Josephine", omului de afaceri Joseph Lau Luen Hung, din Hong Kong, pentru 42,7 milioane de euro.

Vezi și: Femeie moartă la bordul unui avion  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel