Regele Charles este "frustrat" că recuperarea sa este lentă. "Presează" personalul pentru a se putea întoarce la serviciu, spune nepotul său

Agerpres
Agerpres

Regele este "frustrat" din cauza vitezei de recuperare în urma cancerului și "presează" personalul și medicii pentru a putea reveni la serviciu, potrivit nepotului său, Peter Phillips.

 

Cu toate acestea, Phillips - fiul prințesei Anne, prințesa regală - spune că monarhul este "bine dispus" și rămâne "pragmatic".

El a făcut aceste comentarii în timpul unei călătorii în Australia, unde a luat parte la un interviu televizat, în care a lăudat "etica de muncă" a mamei sale și a descris "marea afinitate" a familiei sale cu această țară.

Vorbind despre însănătoșirea regelui, acesta a declarat pentru Sky News Australia: "Cred că, în cele din urmă, este extrem de frustrat. Este frustrat că nu poate continua să facă tot ceea ce vrea să facă".

"Este foarte pragmatic, înțelege că există o perioadă de timp în care trebuie să se concentreze cu adevărat pe el însuși", a mai spus nepotul său, Peter Phillips.

"Cred că mesajul predominant ar fi că, în mod evident, este foarte dornic să revină la o formă de normalitate"

"Dar, în același timp, el își împinge mereu personalul și pe toată lumea - medicii și asistentele - să fie capabili să spună 'pot face asta, pot face asta?' Cred că mesajul predominant ar fi că, în mod evident, este foarte dornic să revină la o formă de normalitate și este probabil frustrat de faptul că recuperarea durează un pic mai mult decât și-ar dori el", spune el.

Regele primește tratament pentru o formă de cancer nedezvăluită de la începutul lunii februarie, care a fost descoperită după ce a fost tratat pentru o mărire de prostată.

Într-o altă problemă de sănătate a Familiei Regale, vineri, Prințesa de Wales a dezvăluit că face chimioterapie preventivă pentru cancer.

În timpul interviului, Phillips, fiul prințesei Anne și al primului ei soț, căpitanul Mark Phillips, și-a lăudat și el părinții și a spus că este "destul de remarcabil" faptul că mama sa încă mai efectuează călătorii peste hotare la 70 de ani.

"Amândoi sunt incredibil de harnici și amândoi, la 70 de ani, încă muncesc mult mai mult decât se aștepta probabil oricare dintre ei", a spus Phillips.

El a adăugat că Prințesa Anne "a apreciat foarte mult" timpul petrecut acasă pentru a se putea "relaxa și pentru a ajunge la o anumită formă de normalitate".

Palatul Buckingham a anunțat că regele a început tratamentul ca pacient ambulatoriu la începutul lunii trecute.

Palatul Buckingham a precizat că monarhul și-a amânat toate îndatoririle cu caracter public în urma diagnosticului de cancer, dar că intenționează să continue să lucreze la cutiile sale roșii cu documente de stat, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel