Regele Charles al III-lea, la Cotroceni. Premieră cu Imnul Regal Britanic “God Save the King” / update / video

Regele Charles al III-lea și Iohannis
Regele Charles al III-lea și Iohannis

Regele Charles al III-lea a ajuns la Palatul Cotroceni.

Update 

Imnul Regal Britanic “God Save the King” a fost cântat pentru prima dată oficial la Bucureşti. Regele Charles a salutat armata în limba română.

Știrea inițială:

Regele Charles al III-lea a ajuns în România.

Avionul care îl aduce pe Regele Charles în România a aterizat pe Aeroportul Băneasa. Vizita acestuia este una privată și nu este însoţit de Regina Camilla, soţia sa.

Cu toate că vizita are caracter privat, regele se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis, primirea la Palatul Cotroceni urmând să aibă loc la ora 15:30.

Monarhul vizitează România la mai puțin de o lună de la încoronarea sa, fiind de altfel prima vizită pe care un monarh britanic o face în țara noastră. 

Potrivit Administrației Prezidențiale, ceremonia de primire oficială va fi urmată de o întrevedere tete-a-tete a celor doi. După aceea urmează o recepție cu alte autorități ale statului, înalți clerici, reprezentanți ai societății civile și ai corpului diplomatic, unde au fost invitate peste 200 de persoane.

Monarhul britanic va sta în România cinci zile, deși două erau estimate oficial, la începutul pregătirilor. Este prima vizită externă de după Încoronare și a doua de când este monarh - prima vizită a avut loc în Germania. 

VEZI ȘI: În timp ce mulți români fug de țara noastră pentru a-și face vacanțele, Regele Charles al III-lea alege România. Lecție de turism pentru „naționaliști” / galerie foto 

Regele Charles al III-lea alege România și astfel dă cea mai frumoasă lecție de turism național pentru românii care fug din țară - prin Grecia, Bulgaria sau alte țări - atunci când vine vorba să-și facă vacanțele. Regele Charles al III-lea a ales Viscri, un loc pe cât de simplu, pe atât de liniștitor. 

Regele Charles al III-lea a arătat un interes special pentru România, manifestându-se ca un admirator al țării noastre, în special al Transilvaniei. Majestatea Sa a vizitat în mod frecvent țara și s-a implicat activ în protejarea patrimoniului cultural românesc. A achiziționat și a restaurat mai multe case vechi din zonele rurale, salvându-le astfel de la distrugere. În prezent, deține mai multe proprietăți în țara noastră.

La data de 2 iunie 2015, a fost lansată Fundația Prințul de Wales România, o organizație caritabilă dedicată conservării patrimoniului arhitectural, agriculturii și dezvoltării durabile în România. Fundația face parte din grupul The Prince's Charities și are sediul în satul Viscri, județul Brașov, o localitate inclusă în patrimoniul UNESCO. ...Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel