''Regele biscuiţilor" reţinut de DIICOT. De ce este acuzat

Proprietarul unei importante firme producătoare de biscuiţi a fost reţinut pentru 24 de ore. Este vorba despre Bulut Halil, pe care procurorii îl acuză că a constituit un grup infracţional organizat alături de care ar fi efectuat evaziune fiscală. 

La data de 11.10.2016 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Bulut Halil, Blaj Raluca Anamaria, Todoran Ioan, Gheorghe Mihai, Costea Cornel şi Imad Ali pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2011 – 2015 inculpatul Bulut Halil, având calitatea de administrator al unei firme producătoare de biscuiţi a constituit un grup infracțional organizat împreună cu inculpaţii Blaj Raluca Anamaria, referent contabil și Todoran Ioan, director tehnic, grup care a acționat în sensul sustragerii societăţii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, prin evidențierea în actele contabile ale acestei societăți sau în alte documente legale a unor cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale. .

Pentru atingerea acestui scop, în contabilitatea firmei au fost înregistrate achiziții fictive de bunuri și servicii provenind de la 22 societăți comerciale cu comportament specific celor de tip fantomă, se arată în comunicatul DIICOT. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel