Refuz Kovesi. Tăriceanu: E obligatorie sesizarea ministrului Justiţiei

Luni, 10 iulie, Călin Popescu-Tăriceanu a spus că membrii Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 trebuie să sesizeze ministrul Justiţiei cu privire la refuzul şefei DNA de a se prezenta la audieri.

"Nu există nimeni care să fie scutit de a se prezenta în faţa unei comisii parlamentare, indiferent de ce funcţie ocupă în stat. În cazul în care procurorul-şef al DNA refuză să se prezinte în faţa comisiei parlamentare, comisia ar trebui să sesizeze ministrul Justiţiei sub a cărei autoritate funcţionează procurorii români. E obligatorie sesizarea ministrului Justiţiei", a spus Tăriceanu.

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a transmis o scrisoare Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 în care anunţă că nu va fi prezentă luni la audieri. "Având în vedere că nu am cunoştinţă şi nu deţin mijloace de probă referitoare la împrejurările şi cauzele în care s-au produs evenimentele supuse cercetării în cauză ce formează obiectul activităţii comisiei, nu mă voi prezenta în data de 10 iulie, ora 11.30, la şedinţa Comisiei de anchetă", preciza procurorul şef al DNA.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel