Refugiat din Siria, condamnat în Germania pentru terorism. Atentat dejucat

Un tribunal german a condamnat vineri un refugiat sirian la şase ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru o tentativă de a comite un atac islamist cu maşină capcană, transmite AFP.

Conform acuzării, sirianul arestat anul trecut şi prezentat cu numele de Yamen A. dorea să ucidă sau să rănească în acest atentat cel puţin 200 de persoane. El a fost reţinut în timp ce încerca să-şi procure produse chimice pentru a-şi confecţiona TATP, un exploziv artizanal foarte instabil.

Refugiatul sirian, venit în Germania pentru a nu fi înrolat în armată în ţara sa, a negat că ar fi plănuit vreun atentat şi a susţinut că şi-a pregătit explozivii pentru a pleca să lupte împotriva regimului în Siria, versiune neacceptată de judecător, care a evidenţiat că acest sirian se radicalizase într-o moschee din oraşul german Schwerin şi avea obiceiul să acceseze pe internet materiale de propagandă ale grupării Stat Islamic.

Ul alt refugiat arestat pentru viol în grup

Poliţia germană a anunţat tot vineri, potrivit agenţiei EFE, că a arestat încă un refugiat sirian în ancheta privind un viol în grup al cărui victimă a fost pe 14 octombrie o fată în vârstă de 18 ani. Până în prezent, în acest dosar au fost arestaţi şapte sirieni cu vârste cuprinse între 19 şi 29 de ani. Majoritatea trăiau în centre pentru refugiaţi şi toţi au antecedente penale, la fel ca şi complicele lor german în vârstă de 25 de ani. Ultimul suspect sirian arestat are 18 ani şi se afla în Germania din anul 2015, poliţia precizând că mai caută încă un suspect descoperit pe baza probelor ADN.

Unul dintre sirieni i-a oferit fetei ceva de băut într-o discotecă din oraşul Freiburg şi apoi au plecat amândoi împreună, iar într-un loc din apropiere s-a produs agresiunea în timp ce fata se pare că era în stare de inconştienţă din cauza unei substanţe narcotice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel