EXCLUSIV  Reforma MAI. Ciocan: "România nu se poate juca cu idei". Cerem imperativ!

Ciocan
Ciocan

Comisarul Christian Ciocan, director de comunicare al Federaţiei Sindicatelor Democrate ale Poliţiştilor din România, a vorbit în exclusivitate pentru DC News, despre reforma din Ministerul Afacerilor Interne.

"Am auzit în cadrul acestor discuții pentru eficientizarea activității ministerului de propuneri cum ar fi: reîntoarcerea la sectorist, reîntoarcerea la posturile de poliție și desființarea secțiilor de poliție rurală, să comasăm serviciile de relație cu publicul și serviciile de relații publice și o mulțime de altele. Am atras atenția că de-a lungul acestor 30 de ani, activitatea poliției și a Ministerului de Interne a fost atât de reformată, încât ajungem să facem acum reformă la reformă, la reforma, la reformă, la reformă și să ne trezim în situația halucinantă de a ne întoarce acolo de unde am plecat", a declarat Christian Ciocan, în exclusivitate pentru DC News. 

Relațiile cu publicul nu au nimic în comun ca activitate cu relațiile publice

"Adică în trecut se acuza că nu au fost bune aceste structuri, că sunt ceaușiste, spuneau unii acum 30 de ani și au reformat și au tot reformat și acum ajungem în această situație. Mai mult decât atât, punctual, pe zona de relații cu publicul și zona de relații publice le-am spus că diferența e ca și cum discutăm despre mâncare și mâncărime, vă reproduc mot-a-mot, și toată lumea a apreciat, pentru că relațiile cu publicul nu au nimic în comun ca activitate cu relațiile publice", a adăugat el. 

Nimeni nu a fost tras la răspundere. Cerem imperativ!

"Văzând aceste lucruri, am spus așa și am spus-o și la televizor în mod repetat, niciodată în acești 30 de ani cei care au făcut reformele nu au fost trași la răspundere. Reformele nu se fac fără o prognoză și fără asumare, fără responsabilitate. Cerem impreativ ca Federație, nu numai ca cei care vor aceste reforme să și le asume ca și consecințe, dar să și le asume din punct de vedere civil, administrativ, penal și așa mai departe, dar cerem și am cerut-o și în mod public domnului ministru de Interne să facă verificări inclusiv pentru anii din urmă, ca toți cei care au trecut pe la conducerea Ministerului și a Poliției Române, să răspundă în concret pentru toate deficiențele și pentru situația la care s-a ajuns astăzi de este necesară reforma.

Această necesitate a verificării modului în care cei care trebuiau să decidă soarta unui Minister și a Poliției au făcut-o rezultă din această sintagmă, reformă! Păi dacă avem nevoie de reformă, cei care au făcut acest lucru, să fie chemați în toate structurile de verificare ale statului, inclusiv in comisiile de apărare, și să răspundă punctual pentru că în momentul în care ajungi pe o funcție de decident în statul român, ai responsabilități mari față de statul român și față de cetățenii săi, iar prin Constituție, statul român este un stat social", a mai spus comisarul.

Mobbingul, o problemă extrem de importantă

"Mai mult decât atât, concluzionez că toată această stare de lucru pune o presiune asupra lucrătorilor care dincolo de afluxul mare de pensionare creează un stres suplimentar și se poate ajunge la un non-combat, tocmai pentru că unii au făcut reforme la reforme, la reforme, la reforme și nu și-au asumat și noi acum trebuie să gestionăm această situație pentru asigurarea unui serviciu polițienesc de calitate pentru cetățeni și nu în ultimul rând, dicutăm de zona de zona de mobbing.

Mobbingul este o problemă extrem de importantă și care rezultă din toate aceste nelămuriri și neclarități și zvonuri. Este foarte important ca cei care de-a lungul timpului au adus situația în această stare unde se invocă necesitatea reformei, să răspundă cu subiect și predicat. În timpul mandatului lor s-au făcut astea și s-au făcut astea și la revedere", a declarat Christian Ciocan.

Cerem asumare concretă

"Cerem asumare concretă din toate punctele de vedere pentru că nu vii la conducerea Poliției sau la conducerea Ministerului, ai făcut reforme, nu știu ce ai mai făcut, ai plecat și s-a uitat. Nu! În calitate de ordonator de credite trebuie să răspundă pentru că este banul public și mai mult decât atât este vorba de viețile oamenilor și mai mult decât atât este vorba despre România. România nu se poate juca cu idei care mai de care mai năstrușnice. De ce ați desființat? Unde suntem? Necesitatea reformei ascunde oare altceva? În ceea ce mă privește, permanent, întotdeauna când am propus un lucru mi l-am asumat cu subiect și predicat", a mai spus.

Îi acordăm sprijin ministrului Vela

"Federația îi acordă sprijin și încredere ministului Vela ca să pună în aplicare toate aceste deziderate pe care noi le solicităm. Cei care au făcut asta să răspundă în conctret. De ce ați desființat domnule posturile de poliție? De ce ați desființat sectoriștii? Sectoristul e ceaușist...cum adică? Sau trebuie să înțelegem că ne întoarcem la perioada aia? A fost bine sau ne întoarcem la ce nu a fost bine?

"Din respect pentru România și pentru cetățenii ei, această generație trebuie să știe adevărul și nu mai lăsați lucrurile la voia întâmplării. Cine a făcut răspunde, cine vine răspunde", a completat Christian Ciocan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel