Reforma fiscală. Încă un primar sesizează CCR

Primarul oraşului Siret, Adrian Popoiu, s-a adresat Avocatului Poporului pentru sesizarea Curţii Constituţionale privind excepţia de neconstituţionalitate referitoare la reforma fiscală.

El se solidarizează în acest demers cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica.

"Am solicitat Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională a României cu privire la excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor de diminuare a sumelor încasate de bugetele locale din impozitul pe venit. M-am alăturat, astfel, domnului Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi, a postat Popoiu pe pagina sa de socializare.

Primarul liberal al Siretului susţine că revoluţia fiscală a guvernului PSD va 'falimenta' oraşul, ca urmare a scăderii impozitului pe venit de la 16 la 10%, când acesta va pierde aproximativ 1,5 milioane de lei.

"Oraşul nostru are şi în prezent probleme foarte mari din cauza creditelor istorice. În momentul de faţă, avem conturile blocate, deoarece nu am plătit rata şi dobânda la creditul 'Utilităţi şi mediu', iar această scădere a veniturilor va agrava şi mai mult situaţia financiară. Această ordonanţă de urgenţă încalcă Legea 273/2006 din 29 iunie 2006 privind finanţele publice locale. Aceasta prevede că administraţiile locale au dreptul la resurse financiare suficiente şi trebuie consultate cu privire la procesul de alocare a resurselor financiare către bugetele locale. De asemenea, reducerea resurselor financiare ale autorităţilor locale limitează foarte mult autonomia locală, care este garantată prin Constituţia României", a afirmat Popoiu, în postarea sa.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel