Președintele CCR cere lămuriri la BEC, în privința referendumului pe justiție. Validat sau nu?

Ema Apostu / 14 iun 2019 / 12:19 Salveaza PDF Comentarii
CCR
Descriere foto: CCR

Președintele CCR cere lămuriri suplimentare, la BEC, în cee ce privește referendumul pe justitie din 26 mai.

Valer Dorneanu a întrebat BEC de ce numărul votanţilor nu a fost identic la cele două întrebări, dar a avut şi alte nelămuriri, potrivit Antena 3.

CCR a transmis o adresă către BEC în care cere mai multe lămuriri în privinţa referendumului pe justiţie convocat de preşedintele Klaus Iohannis. Pe de-o parte, judecătorii CCR întreabă de ce există această diferenţă între numărul de votanţi la prima întrebare şi numărul de votanţi la cea de-a doua întrebare.

De asemenea, CCR mai întreabă BEC de ce a interpretat listele electorale ca fiind liste electorale pentru referendum şi nu permanente. În funcţie de acest lucru, este stabilit pragul la referendum. Conform legii, referendumul trebuie să îndeplinească acel prag de 30% prezență din listele electorale permanente.

Astăzi, într-o şedinţă care va avea loc la ora 14:00, BEC ar trebui să ia în discuţie această solicitare, să dea toate răspunsurile către CCR, că mai apoi aceştia să ia o decizie în legătură cu validarea sau nu a referendumului pe justiţie, care a fost amânată până pe 27 iunie.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26