Referendum Scoția. Theresa May, reacție

Premierul britanic Theresa May a promis vineri, într-un discurs susținut la Conferința de primăvară a Partidului Conservator, că în negocierile cu Uniunea Europeană privind Brexitul va lupta pentru păstrarea 'prețioasei unități' a Regatului Unit. Ea a atenționat din nou Scoția că nu este momentul potrivit pentru un nou referendum de independență, transmit agențiile Reuters și DPA.

Ea s-a referit în acest context atât la negocierile care vor începe cu UE pentru stabilirea condițiilor ieșirii din blocul comunitar cât și la declarațiile unor oficiali scoțieni, mai ales ale premierului Nicola Sturgeon, care insistă pentru un nou referendum privind independența Scoției. În acest discurs Theresa May a acuzat Partidul Național Scoțian, din care face parte și Sturgeon, că are o 'viziune îngustă' asupra independenței Scoției.

'Suntem patru națiuni, dar, în suflet, un singur popor (...) Trebuie să acționăm împreună pentru a obține cel mai bun rezultat', a mai spus Theresa May, promițând că în tratativele cu UE va ține cont de părerile și interesele tuturor celor patru entități care alcătuiesc Regatul Unit.

Ea nu a vorbit în acest discurs foarte mult despre Brexit, menționând doar că în negocierile care vor începe după ce va activa luna aceasta articolul 50 din Tratatul de la Lisabona va avea o 'abordare etapizată' pentru a obține un 'Brexit lin și ordonat' care să ofere cât mai multă certitudine acolo unde este posibil și să permită Regatului Unit să profite de pe urma oportunităților oferite de separarea de blocul comunitar, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel