Referendum justiție. Coita: De ce joacă Iohannis această carte

Alex Coita
Alex Coita

Alex Coita a reacționat după ce 22 de ONG-uri și asociații civile îi cer președintelui României să organizeze un referendum.

Referendumul pentru Justiție este un referendum pentru USR-PLUS pentru că electoratul USR-PLUS este format din grupurile radicalizate cu ocazia protestelor #rezist care țin cu orice preț justiția pe care ei o consideră independentă, indiferent de ce informații apar în spațiul public în sens contrar. Deci este un referendum cu conotații evidente politice. Dacă Iohannis va juca această carte- și aproape sigur o va juca, ordinul îl va face pentru a coopta de partea lui electoratul, mă refer la electoratul USR-PLUS. Cât privește implicarea societății civile, este bine-venită, din păcate, dezbaterea are loc prea târziu. Era foarte bine dacă președintele s-ar fi implicat din 2017 pentru a genera o dezbatere de substanță în jurul reformei din domeniul justiției, reformă de care România avea și are nevoie. Așa, cât asociezi unui demers cu caracter politic, poate fi perceput ca o metodă de a pune presiune și de a legitima un act care să dea câștig de cauză unui partid politic sau altul”, a declarat Alex Coita, în direct la România TV. 

Peste 20 de ONG-uri și asociații civile îi cer președintelui Klaus Iohannis să convoace referendum național pe tema Justiției, pe data de 26 mai. 

Vezi și:  

Iohannis, refuz numire șef de Stat Major. Chirieac: Îi anulează șansele

Consultări între Guvern și transportatori. Schimbări radicale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel