Referendum JUSTIȚIE. Iohannis a decis

Iohannis
Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis participă, marţi seara, la dezbaterea „Președinte sau cetățean/ om politic și societate civilă”, eveniment în cadrul căruia a răspuns la o serie de întrebări pe subiectele momentului. 

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat dacă şi când va fi organizat un referendum pe Justiţie. Klaus Iohannis a declarat că echipa sa lucrează la acest lucru şi este aproape hotărât să decidă ca referendumul să fie organizat în ziua alegerilor europarlamentare.

"Am început să analizez, împreună cu echipa mea de la Cotroceni, cum ar fi dacă aş convoca un referendum fix pentru data alegerilor europarlamentare. La început am fost relativ puţin entuziaşti pentru această idee: eu şi vreo 2-3, dar am reuşit să conving mai mulţi că trebuie să judecăm foarte bine această chestiune. Una peste alta, ca să nu fac o poveste lungă: lucrăm deja intens la asta, analizăm datele, variantele, partea legală şi aşa mai departe.

Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru data de 26 mai 2019, când avem alegeri europarlamentare. Aproape. Lăsaţi-mi o marjă care se datorează nevoii unei analize aprofundate, unei discuţii aprofundate, fiindcă nu vreau să fac eu un referendum pentru ceva anume; dacă fac referendum atunci vreau să am parteneri nu numai partidele probabil mai mult din opoziţie, vreau să am parteneri şi societatea civilă, românii care îşi doresc să dea un semnal clar şi pentru asta pot să vă spun că de o săptămână încoace lucrăm foarte intens", a declarat Klaus Iohannis. 

Vezi şi: Iohannis, mesajul zilei: O clică şi-a arogat, repede, puterea

Țigări electronice, studiul momentului. Ce au descoperit americanii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel