Referendum independență Catalunia. Justiția spaniolă, decizie

Curtea Constituțională a Spaniei a acceptat luni contestația împotriva eforturilor parlamentului Cataloniei de accelerare a pregătirilor pentru referendumul de independență contra căruia se opune guvernul central, informează Reuters.

Parlamentul catalan, controlat de partidele pro-independență, a adoptat măsuri săptămâna trecută pentru a-și acorda puteri de a accelera unele legi și pregătirile pentru votul planificat la 1 octombrie. 
     
Curtea Constituțională a acceptat luni sesizarea guvernului pe această temă, ceea ce înseamnă că revizuirea legilor în parlamentul regional este suspendată până când instanța ajunge la o decizie finală. Aceasta de obicei durează câteva luni. 
     
Deși politicieni catalani au promis să meargă mai departe cu referendumul, nu este clar cum va avea el loc dacă Curtea Constituțională continuă să oprească încercările de a-l organiza. 
     
Sâmbătă, autoritățile catalane au anunțat că au depus o plângere în instanță după ce membri de rang înalt ai guvernului local au fost chestionați de poliția spaniolă în legatură cu pregătirile pentru referendum, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel