Referendum împotriva jocurilor de noroc. Specialiștii, anunț în direct

Păcănele
Păcănele

Sălile de jocuri de noroc ar putea fi interzise în București. Specialiștii spun însă că acest lucru nu este atât de ușor de realizat. 

Un consilier general propune ca sălile să fie mutate la periferie sau în afara orașului, susține România TV. Consilierul spune că este cea mai bună măsură pentru combaterea dependenței. De altfel, primarul orașului Voluntari ar vrea să organizeze un referendum în acest sens. 

Cu toate acestea, specialiștii spun că nu este chiar atât de simplu să se ajungă în această situație.

”Din experiența mea ca și fost președinte al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc. Acest domeniu este unul extrem de reglementat față de multe alte domenii și reglementarea din România este dată exemplu de bune practici în mai multe state europene. Aceaste propuneri pot fi, dar acest lucru nu va putea duce la o modificare legislativă decât dacă acestea se vor concretiza printr-o notificare în Parlament sau printr-o ordonanță dată de Guvern.

În niciun caz un referendum nu va duce la interzicerea acestor locații într-o zonă anume. Ca și expert nu mi se pare o soluție să fie mutate jocurile de noroc în afara orașului. Normal că va afecta operatorii jocurilor de noroc. Este un business pentru acești operatori, dar nu cred că este o soluție pentru problemele invocate. Acest lucru s-a încercat și de către alte state și nu s-a putut concretiza”, a declarat Cristinela Nestor, președinte Asociația pentru Jocuri de Noroc Online, în direct la România TV. 


Vezi și: Tăriceanu: Este foarte greu să le explicăm cetăţenilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel