REFERENDUM GRECIA - 5 IULIE. Martin Schulz: Grecia trebuie să părăsească Zona Euro dacă măsurile creditorilor sunt respinse

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a transmis un avertisment dur Greciei, despre care a afirmat că va trebui să adopte o monedă proprie şi să iasă din Zona Euro, în situația în care majoritatea populației se va pronunţa împotriva măsurilor economice propuse de Grupul Bruxelles.

Citește și: Zi crucială în Grecia! Populația decide prin referendum dacă țara spune ”NU” austerității și continuă în Zona Euro


"Dacă grecii vor spune «nu» la referendum, vor trebui să introducă o nouă monedă, pentru că euro nu va mai fi disponibil ca modalitate de plată", a declarat Martin Schulz, într-un interviu acordat postului de radio Deutschlandfunk.

"Dacă euro nu va fi disponibil, cum vor putea fi plătite salariile? Cum vor face să plătească pensiile? În momentul în care o ţară introduce o monedă nouă iese din zona euro", a mai atras atenţia Martin Schulz, citat de Mediafax.

Vezi și: EXCLUSIV: Soarta Greciei este decisă! Ce se va întâmpla cu Tsipras după referendum

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel