REFERENDUM GRECIA - 5 IULIE. Mai mulți foști premieri au votat pentru măsurile propuse de creditorii externi

REFERENDUM GRECIA - 5 IULIE. Mai mulți foști prim-miniștri eleni, toți partizani ai unui "Da" la referendumul din Grecia, au votat duminică, la primele ore ale dimineții, în favoarea propunerii de acord formulată de creditorii internaționali ai țării, transmite Agerpres.

Citește și: Zi crucială în Grecia! Populația decide prin referendum dacă țara spune ”NU” austerității și continuă în Zona Euro

REFERENDUM GRECIA - 5 IULIE. Unul dintre primii care au votat la Atena a fost fostul șef de guvern social-democrat Georgios Papandreou, care s-a prezentat la urne la scurt timp după deschiderea circumscripțiilor electorale, la ora locală 07:00. Papandreou a subliniat necesitatea ca Grecia să rămână în "inima" Europei și a susținut că țara sa are nevoie de schimbări profunde, care presupun un sprijin din partea partenerilor săi. Doar când se vor fi încheiat aceste schimbări, Grecia "va putea spune 'nu' planurilor de salvare și va putea fi independentă", a declarat Papandreou la ieșirea de la vot.

REFERENDUM GRECIA - 5 IULIE. Printre primii la vot a fost și ex-premierul conservator Kostas Karamanlis, care nu a făcut declarații la ieșirea de la urne.

REFERENDUM GRECIA - 5 IULIE. Un alt fost prim-ministru care a venit devreme la vot a fost conservatorul Antonis Samaras, care a votat în circumscripția sa din localitatea Pilos, în sudul Peloponesului.

REFERENDUM GRECIA - 5 IULIE. "Astăzi, grecii decid soarta țării noastre. Dacă votăm 'da' în Grecia votăm 'da' pentru Europa", a spus liderul partidului Noua Democrație, după ce și-a exprimat opțiunea la urne.

Vezi și: EXCLUSIV: Soarta Greciei este decisă! Ce se va întâmpla cu Tsipras după referendum

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel