Referendum familie. Platformă LANSATĂ: Clasa politică românească trebuie să înţeleagă

Sute de organizații s-au reunit în platforma civică ”Împreună”. A fost lansată vineri această nouă platfomă și are ca prim-scop susținerea referendumului pentru definirea familiei în Constituție ca formată din bărbat și femeie. 

”Este o platformă alcătuită din peste o mie de ONG-uri şi intelectuali din Botoşani până în Mehedinţi, din Satu Mare până în Constanţa. (...) Noi dorim să demonstrăm, în modalitatea cea mai neutră, tehnică, juridică, că românii sunt capabili să aibă o societate civilă care să le apere valorile în care ei cred şi să le susţină astfel încât să poată fi transmise copiilor lor. O platformă care are drept obiect apărarea valorilor în care românii cred şi începem cu definiţia căsătoriei”, a explicat purtătorul de cuvânt al Comitetului naţional de iniţiativă cetăţenească, avocat Ana Corina Săcrieru.

Ea a subliniat că politicienii ”nu pot desconsidera dorinţa românilor de definire în Constituţie a instituţiei căsătoriei”.

”Clasa politică românească trebuie să înţeleagă că nu poate desconsidera dorinţa milioanelor de români care îşi doresc definirea şi în Constituţie a instituţiei căsătoriei. Avem o definiţie în Codul civil care spune că avem căsătorie între un bărbat şi o femeie. Milioane de români au semnat ca această definiţie să fie menţionată şi în Constituţie. Singurul lucru care se impune este organizarea acestui referendum pentru ca toată lumea să vină şi să voteze potrivit conştiinţei”, a adăugat Săcrieru.

[citeste si]

Preşedintele Comitetului naţional de iniţiativă cetăţenească, Mihai Gheorghiu, a menţionat că multe dintre organizaţii sunt mici, dar apără ”valorile fiinţei româneşti”.

”Toţi aceşti oameni s-au strâns împreună pentru a spune 'da' referendumului pentru modificarea art. 48 alin. 1 din Constituţie. (...) E încă un semnal înaintea votului decisiv că societatea românească doreşte acest referendum şi doreşte această modificare Constituţională, doreşte ca normalitatea să fie regula societăţii noastre şi a sistemului juridic şi constituţional”, a spus Gheorghiu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel