Referendum familie. Mobilizare de forțe din partea MAI în cele două zile de vot

Circa 38.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne vor fi la datorie, sâmbătă şi duminică, în cele două zile ale referendumului pentru revizuirea Constituţiei.

Peste 18.000.000 de alegători sunt aşteptaţi la urne, în cele două zile, între orele 7,00 - 21,00, la scrutinul popular pentru revizuirea Legii fundamentale în sensul redefinirii familiei ca fiind căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie.

'Aproximativ 38.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne vor fi la datorie zilnic - poliţişti, pompieri, jandarmi, poliţişti de frontieră -, în plus faţă de dispozitivul curent de peste 12.000 de efective. Numărul acestora poate fi suplimentat în orice moment, în funcţie de situaţia operativă.

Principalele misiuni ale ministerului vor viza paza şi protecţia secţiilor de votare, asigurarea măsurilor de ordine publică în afara secţiilor şi verificarea tuturor sesizărilor în ce priveşte secţiile de votare', după cum a declarat secretarul de stat în MAI Marin Nucu. El a dat asigurări că la nivelul fiecărui inspectorat judeţean s-au luat măsurile necesare pentru ca toate cele 18.662 de secţii de votare să fie protejate.

La nivelul Capitalei, peste 1.100 de poliţişti se vor afla în stradă, în cele două zile, iar 550 vor asigura paza şi protecţia la 795 de secţii de votare, din cele 1.264, organizate pe raza municipiului Bucureşti, pentru restul secţiilor dispozitivul urmând a fi asigurat de celelalte structuri ale MAI.

Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenaţi în paza şi protecţia secţiei de votare vor fi sprijiniţi, la cerere, de patrulele de poliţie aflate în dispozitivul curent de intervenţie la evenimentele semnalate, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă. De asemenea, pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve de poliţişti şi echipe operative, pregătite să intervină. Astfel, aproape 400 de poliţişti vor fi constituiţi, zilnic, în rezerve (luptători pentru acţiuni speciale şi echipe operative de specialişti).

Direcţia Generală de Jandarmerie a Municipiului Bucureşti va avea în responsabilitate 469 de secţii de votare, dispuse în 100 de locaţii, unde vor fi prezenţi peste 200 de jandarmi. Jandarmii vor asigura desfăşurarea în condiţii de siguranţă a activităţii în cadrul Biroului Electoral al Municipiului Bucureşti, având şi atribuţii de protecţie a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.

În Bucureşti, 240 de pompieri vor asigura desfăşurarea în bune condiţii a scrutinului popular. Premergător procesului electoral, pompierii au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secţii de votare, fiind înlăturate disfuncţionalităţile pe linia apărării împotriva incendiilor. Totodată, specialiştii ISU desfăşoară activităţi de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu preşedinţii secţiilor de votare, precum şi recunoaşteri în teren pentru asigurarea accesului autospecialelor şi gestionarea eventualelor intervenţii de urgenţă.

Vezi si: Schlezak, medic creștin, mesaj controversat: Suntem noi homofobi? Serios?!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel