Referendum familie. Lia Bugnar: Este singura armă pe care o avem

Lia Bugnar a spus de ce strategia boicot la referendumul pentru redefinirea familiei este bună.

"Mai devreme m-a sunat o prietena, fata desteapta si deschisa la minte. Si m-a intrebat daca nu e totusi mai bine sa mergem la vot ca sa votam "NU", pentru ca s-ar putea ca pesede si biserica sa adune 6 milioane de oameni si noi stam acasa si nu facem nimic. Si i-am spus ca, daca ei aduna 6 milioane de oameni, degeaba am merge la vot, ca am pierde clar, inseamna ca au reusit sa scoata din casa extrem de multi oameni care nu stiu ce voteaza. Singura arma pe care o avem (din pacate) este sa descalificam acest referendum prin neprezentare. Arma de care se si tem, dovada ca au prelungit durata votului la doua zile. Orice vot al nostru de NU n-ar face decit sa ajute DA-ul lor. Conversatia s-a terminat asa: "Draguta mea, tu refuzi sa faci figuratie la teatru si esti platita pentru asta. De ce sa le faci astora figuratie gratis?" Am simtit ca m-am facut inteleasa de prietena mea. Sper ca si de oricine altcineva intentioneaza sa mearga la vot ca sa voteze NU", a povestit Lia Bugnar.

Ulterior, regizoarea a revenit cu un nou mesaj:

”Da, e posibil ca 6 milioane de oameni sa-si lase balta treburile lor de prin casa si sa se duca la urne sa-si manifeste dorinta ca niste oameni din tara noastra sa nu capete vreodata dreptul de a trai demn. E posibil, ba chiar probabil. Ceea ce e un lucru foarte trist. Sigur ca nu va fi asa mereu. Vor exista vremuri in care chiar si romanii vor sti sa stea frumos la o coada intr-un aeroport, vor sti sa spuna "buna ziua" cind urca intr-un lift in care mai e cineva, vor sti ca nu-ti trebuie plic la doctor, vor sti ca avortul e de evitat daca folosesti prezervativ sau celelalte cinspe mii de metode contraceptive care exista, vor sti ca violenta nu e de acceptat nici macar fata de un animal, vor sti ca fiecare om e diferit si vor respecta asta si da, vor accepta si ca nu trebuie sa le fie rusine ca s-au nascut homosexuali. Mai e mult pina atunci, eu sigur nu prind, poate nici voi, nici unul dintre cei care cititi acum postarea asta (daca o citeste cineva).

Deocamdata sintem unde sintem si e posibil, ba chiar probabil ca in cele doua zile generos oferite de meritatul nostru guvern vor iesi sase milioane de oameni din casa, avind ca singur impuls lipsa de empatie pentru aproapele sau departele lor. Dar ce ar fi folositor sa ne fie limpede ar fi ca lucrul asta nu se va intimpla pentru ca noi, ceilalti, am stat in casa. Se va intimpla pentru ca asta e halul in care se afla in acest moment romanul, daca e sa fim cinstiti. Faptul ca noi vom sta in casa cu inima cit un purice in cele doua zile e, in fond, singura sansa ca aia 6 milioane de oameni sa nu se adune. Sa se mai imbete dintre ei, sa nu-si gaseasca buletinul, sa mearga la un cumatru, sa uite ce le-a zis dom' primar, sa nu se duca uite-asa, de-al dracu', ca popa le-a luat multi bani cind le-a ingropat socru'. Poate nu vor fi in acele zile sase milioane de oameni care sa scuipe in aproapele si departele lor. Iar, daca nu vor fi, o sa fie o dovada clara ca pe Dumnezeu nu prea-l intereseaza sexul traditional, mai ales ca mama copilului Lui a fost fecioara si dupa ce a nascut”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel