Referendum familie. Hillerin: Ne ia atât de tare valul, încât începem să pierdem propietatea termenilor

Jurnalistul Patrick Andre de Hillerin are o abordare interesantă privitoare la referendumul pentru familie și căsătorie.

Hillerin a postat pe Facebook o analiză a instituției căsătoriei pentru a demonstra că lucrurile nu sunt chiar cum par la prima vedere.

„Ne ia atât de tare valul, încât începem să pierdem propietatea termenilor și să devenim extrem de conformiști, deși pretindem că suntem exact contrariul. Căsătoria, de exemplu, este privită acum ca un drept la care ar trebui să aibă acces toată lumea. Realitatea este, însă, alta. Căsătoria nu este un drept, chiar dacă unii o prezintă așa. Căsătoria este o obligație impusă societății de către morala iudeo-creștină. Căsătoria a devenit o obligație pentru a vea acces la anumite drepturi acordate de către stat. Căsătoria/nunta, este una dintre cele șapte taine ale bisericii, alături de botez și altele. A fost preluată în laicitate în momentul în care statele și biserica se confundau. Bun, exista și înainte de asta, în dreptul roman, dar nu limita drepturile în măsaura în care această obligație de sorginte creștină le limitează de când a fost preluată la nivel statal. Ar trebui să ne amintim că, secole, căsătoriile erau înregistrate doar în hârțoagele bisericii, nu și în cele ale statului", a scris jurnalistul.

Căsătoria, obligație inventată

Hillerin spune că doar Codul Civil ar trebui să conțină reglementări despre căsătorie. "Așadar, revin: căsătoria nu este un drept, ci o obligație inventată de biserică. Într-o societate laică, de secol XXI, căsătoria și familia nu ar trebui definite într-o Constituție, ci în legi precum Codul Civil. De asemeni, drepturile partenerilor ar trebui definite tot în alte legi, nu în Constituție. De aia, pentru a avea o constituție modernă, ar trebui să facem cumva ca să o schimbăm fundamental pe asta pe care o avem acum, prăfuită și plină de tare," a adăugat el. 

 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel